Osmi Mikser festival počeo je večeras u Beogradu konferencijom „Osetljivi grad“ i otvaranjem izložbi „Black Box“, „Njen krug“ i „Mladi balkanski dizajneri: Novo analogon“.

Kako su saopštili organizatori, u okviru najveće regionalne smotre kreativnosti i inovacija večeras će u centralnobeogradskoj četvrti Savamali nastupiti Mikser Big Benda – u bašti Mikser hausa, bend Elementala i Rambo Amadeus – u Depo Magacinu, kao i grupe ZAA i Mimi Mercedez – na Ženijalnom stejdžu.

Povezana vest:  OTVORENI POZIV MIKROGALERIJE: POGLED U ANTROPOCEN

Drugi dan festivala, 9. jun, započeće jutarnjom kafe sesijom Fondacije „Fridrih Nojman“ pod nazivom „Izbeglice i otvoreno društvo“.

Centralna konferencija pod nazivom „Osetljivi grad“, u okviru programske celine „Mikser razgovori“, biće od 13.00 do 17.00 sati, a medju govornicima su predstavnici UNHCR-a iz Švedske, kao i timovi Bellastock iz Francuske i Basurama iz Španije.

Tokom dana, biće debata i predavanja u okviru „Zone EDU“ Mikser festivala u organizaciji Istraživačke stanice Petnica.

Povezana vest:  Samsung i Svarovski partneri na Mercedes-Benc nedelji mode

Od 19.00 u „Zoni Balkan Design Expo“ u Mikser hausu biće održana prezentacija o brendovima „Extraform“ i „Folkk“, dok će ljubitelji filma u „Španskoj kući“ od 21.30 moći da gledaju dokumentarac „LogBook Serbistan“ i da posle projekcije razgovaraju s rediteljem Želimirom Žilnikom.

Na ulicama beogradske Savamale posetioce očekuje zabava, kao i „Mikser bazar“ kreativnih rukotvorina domaćih i regionalnih dizajnera i preduzetnika.

Povezana vest:  MAGIJA SE ŠIRI SRBIJOM SA IDEA KARAVANOM

Predstavljajući program Mikser Festivala koji traje od danas do 12. juna, kreativna direktorka te manifestacije Maja Lalić je kazala da je festival posvećen izbeglicama i drugim osetljivim društvenim grupama.