Godine 1982. Grad Beč, Privredna komora Beča, Unicredit banka i Erste banka osnovali su Privrednu agenciju Beča. Agencija predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna preduzeća i podržava privredu grada u vidu subvencija, nekretnina i besplatnog savetovanja. Njen cilj jeste jačanje bečkih preduzeća i inovacija. Fokus agencije obuhvata humane nauke, urbane tehnologije, kreativnu privredu, kao i komunikacione i informacione tehnologije.

Povezana vest:  Najlepše poruke za najdražu žensku osobu

Jedna od ponuda agencije jeste takozvani Ekspat centar, uslužni centar za sve one koji planiraju da žive i rade u Beču. Međunarodni tim stručnjaka podržava doseljenike i njihove porodice u vezi sa svim poslovnim i privatnim temama koje se tiču njihovog boravka u Beču. U ponudi su različite radionice, događaji i aktivnosti, a savetovanje je besplatno i na raspolaganju na više jezika.

Povezana vest:  Avon program Hello Green Tomorrow nastavlja da pomaže obnovu ugroženih kišnih šuma

Inovacije su ključ preduzetničkog uspeha i dugoročno će osigurati razvoj grada Beča kao ekonomskog sedišta. S tim u vezi Privredna agencija i ove godine nudi paket „Vienna Start-up 2017“ za šest mladih međunarodnih kompanija u cilju promovisanja Beča kao preduzetničkog sedišta. Paket pokriva putne troškove, smeštaj za dva meseca boravka u Beču, radni prostor, ulaznicu za Pionirski festival, deset sati podučavanja u vrednosti od 2.000 evra i upoznavanje sa preduzetničkom scenom u Beču. Prošle godine je deset kompanija finansirano kroz ovaj paket, a među njima i preduzeće Bright habitat d.o.o. iz Srbije. Rok za prijavu je 31.01.2017. godine.

Povezana vest:  Istraživači i mališani ozelenili gradove naukom!

Više informacija možete naći na internet stranicama:

https://viennabusinessagency.at/

https://viennabusinessagency.at/start-up-city-vienna/vienna-start-up-package/

PHOTO: Wirtschaftsagentur Wien / Christian Husar