grosmman_logoŠesti Grosmann festival filma i vina od 26. do 31. jula

 

Slovenački „Grosmann festival filma i vina“, šesti po redu, posvećen žanrovima horora i fantastike, biće održan od 26. do 31. jula u Ljutomeru, a, kao i prethodnih godina, učestvovaće i više filmskih stvaralaca iz Srbije, najavljeno je danas iz beogradskog Doma omladine.

Srpski reditelj Mladen Đorđević predstaviće svoje kontoverzno ostvarenje „Život i smrt porno bande“, u kategoriji za najbolji muzički dokumentarac takmičiće se film „Boye – prvi pravi ženski zvuk“ u režiji Brankice Drašković, dok će za pripremu „Parade monstruma“ biti zaduženi majstori specijalnih efekata iz Srbije Miroslav Lakobrija i Sendi Kumalakanta.

Povezana vest:  Hijaluronska kiselina: Must have u borbi protiv bora

Njihove ekipe „Lakobrija FX“ i „Mad Squirrel FX“ transformisaće posetioce u vampire, zombije, vukodlake, mumije, koji će prošetati ulicama Ljutomera u završnici festivala.

„Grošmann festival filma i vina“ od svog osnivanja 2005. godine ima izuzetnu saradnju sa srpskom filmskom i kulturnom scenom, pa su tako reditelj Slobodan Šijan, kritičarski dvojac „Šok Koridora“ – Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, novinar i upravnik „Festivala srpskog filma fantastike“ Jovan Ristić, kritičar i publicista Dejan Ognjanović samo neki od redovnih saradnika iz Srbije.

Dobri partnerski odnosi uspostavljeni su između „Grošmanna“ i Doma omladine Beograda, u kojem je održano nekoliko predstavljanja ovog festivala pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  SAJAM TURIZMA POKAZAO VELIKE POTENCIJALE SRBIJE

I ove godine organizatori najavljuju odličan program za sve ljubitelje nezavisne filmske produkcije – horora, naučne fantastike i drugih provokativnih filmskih ostvarenja, a biće predstavljena odabrana selekcija najaktuelnijih filmskih ostvarenja, kao i klasici pomenutih žanrova.

Gost festivala biće pionir brazilskog horora, reditelj, scenarista, glumac i producent Hose Mohika Marins (Jose Mojica Marins), kome će biti uručena nagrada za životno delo, a publika će biti u prilici da pogleda retrospektivu njegovih filmova.

Povezana vest:  Novogodišnja magija u Ada Mall-u sve do 5. januara

„Grošman“ će ugostiti i reditelje Uvea Bolu (Uwe Bolla), koji će predstaviti svoja tri novija ostvarenja – „Rampage“, „Darfur“ i „May Sćmeling“, kao i Toma Siksa (Toma Sixa), koji dolazi sa svojim prošlogodišnjim ostvarenjem „The Human Centipede: First Sequence“.

Posetioce svake večeri očekuje bogat muzički program. Najavljene su grupe „Rok Predin“, „Hladno pivo“, „Banane Metalik“, „Otpisani“ i drugi, a glavne zvezde svakako će biti članovi sastava „Laibać“, koji nastupa 30. jula na Gradskom trgu u Ljutomeru.

U pratećem programu planirane su mnogobrojne aktivnosti – promocije knjiga, izložbe, sajam stripova, knjiga, muzičkih izdanja…