EUROBANK-EFGPeta godišnjica Eurobank EFG školarina

 

Eurobank EFG dodeliće i ove, jubilarne pete godine, 50 školarina u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima završnih godina osnovnih/integrisanih  studija koji pohađaju državne univerzitete u Srbiji. Nastavljajući sa programom dodele Eurobank EFG Školarina, Banka je postala jedan od tradicionalnih stubova podrške visokom obrazovanju u zemlji, sa dugoročnim ciljem razvoja evropskih vrednosti i ekonomskog prosperiteta Srbije.

 

Eurobank EFG Školarina namenjena je svim studentima završne godine akademskih i strukovnih studija i studentima koji u školskoj 2010-2011 po prvi put ostvaruju status apsolventa. Budući laureati moraju imati prosek ocena preko 9,5, te da pokazuju liderski potencijal, dobro poznavanje stranih jezika i interes za razvoj lokalne zajednice. Osim akademskih rezultata, nezavisna selekciona komisija će vrednovati i nagrade ostvarene tokom školovanja, kao i učestvovanje u vannastavnim aktivnostima.

Povezana vest:  Suptilna zadovljivost i kolorit Afrike- modna revija Lisca za proleće/leto 2020.

 

Procedura prijavljivanja odvija se na engleskom jeziku i vrši se isključivo putem interneta. Konkurs administrira „Institut za evropsku edukaciju“ (Institute of European Education www.iie.eu), jedna od najstarijih međunarodnih institucija u oblasti razmene u visokom obrazovanju. Prijave ocenjuje nezavisna međunarodna stručna komisija u čijem sastavu se nalaze profesori i stručnjaci nevladinih institucija.

-Već petu godinu za redom, Eurobank EFG dodeljuje Školarine najboljim studentima državnih fakulteta u zemlji. Do sada, ukupno je dodeljeno 1.300 jednokratnih Školarina u ukupnom iznosu od preko 1.3 miliona evra, što „Eurobank EFG Školarine“ čini jednim od najznačajnijih projekata podrške visokom obrazovanju u Srbiji. Obrazovanje i ulaganje u mlade talente predstavlja našu dugoročnu posvećenost da ulažemo u razvoj srpskog društva – istakao je  Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji.

Povezana vest:  Beč dobio presudu protiv platforme Airbnb

Proglašenje laureata obaviće se na svečanoj ceremoniji u decembru 2010, dok će njihova imena i biografije biti objavljeni na internet prezentaciji Banke (www.eurobankefg.rs), kao i u dnevnim novinama. Dosadašnji Laureati Eurobank EFG Školarina, dodatno su predstavljeni na Facebook stranici kroz afirmisane medijske tekstove i fotografije sa svečanih ceremonija Školarina.

Projekat ,,Eurobank EFG Školarine’’ deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku edukaciji, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, u koji je do sada investirano više od  3,5 miliona evra.

Povezana vest:  Dr.Oetker novogodišnji karavan