alexander_nikolichRevija Alexandra Nikolića 9. novembra na krovu Robne kuće Zemun

 

 

Alexandar Nikolić je bez sumnje jedan od najuspešnijih modnih dizajnera na ovim prostorima, sa zavidnom reputacijom i na svetskoj modnoj sceni. Posle završenog Central St. Martins koledža u Londonu, par godina je proveo radeći za nekoliko velikih modnih kuća, među kojima  su Tristan Webber (London) i Daryl K (Njujork). Danas živi i stvara na relaciji London-Beograd-Njujork, a njegov sopstveni brend je etablirano ime u svetu mode. Pocetkom novembra, Alexandar će beogradskoj publici predstaviti svoju novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2011.

Povezana vest:  Ceresit proslavio deset godina u Srbiji

 

Težnja ka minimalizmu i potenciranje spoja kontrasta, kao prepoznatljivo obeležje Alexandrovih modela, su u osnovi i ove kolekcije – mekane forme vešto su iskombinovane sa arhitektoničnim oblicima, a vazdušaste siluete znalački upotpunjene oštrim krojevima. Materijali su prirodni – svila i pamuk, dok su dominantne boje fluroscetno roza, siva i bela.

 

Glavni motiv ženske kolekcije je suptilno stilizovana silueta – suknje i haljine u mekanim naborima fine svile iskombinovane su sa besprekoro ukrojenim jaknicama i upotpunjene pojasevima od klirita. Kolekcija odiše glamurom i diskretno izraženim seksipilom,  a pravljena je za ženu koja se ne plaši da bude prefinjena i moderna istovremeno, koja voli pročišćenju klasiku sa šmekom artizma.

Povezana vest:  Klingonski jezik hrabro korača ka popularnoj kulturi

 

Inspiraciju za mušku liniju predstavlja modni stil opasnih momaka Koza Nostre iz pedesetih godina prošlog veka. Dekonstrukcijom klasičnog odela kroz poigravanje osnovnim krojem i promišljenim kombinovanjem detalja, Alexandar daje novu interpretaciju muževne klasike. Muškarac u dolazećoj sezoni, prema viđenju Alexandra Nikolicha, ima moćnu i upadljivu pojavu – on je razmetljiv ali nepretnciozan, uštogljen ali i ležeran istovremeno.

Povezana vest:  Seinfeldov povratak na male ekrane