Gradska opština Vračar u saradnji sa JP ,,Veterina – Beograd“, domaćom proizvodnjom hrane za pse ,,Premil“ i veterinarskom apotekom ,,Aquarius“ sa Vračara, organizovali su u subotu 15. septembra tradicionalni PET DAY u Čuburskom parku. Tom prilikom, obezbeđeni su i prigodni pokloni za sve ljubimce koji su došli, a oni najspretniji su dobili posebne nagrade.

,,Pre nešto više od godinu dana opštinsko rukovodstvo je u saradnji sa Gradom Beogradom pokrenulo projekat ugradnje ,,Eko držača,, sa biorazgradivim kesama u ulazima stambenih zgrada u kojima žive vlasnici kućnih ljubimaca i na ovom događaju želimo sa građanima da razgovaramo o rezultatima koje je taj projekat do sada ostvario, kao i o svemu ostalom što je potrebno uraditi da Vračar bude još lepše mesto za život“, izjavio je Mihailo Grupković, predsednik skupštine Opštine Vračar, na otvaranju manifestacije.

Povezana vest:  Pokloni bez povoda: najbolji komadi sa sniženja kojima možete obradovati sebe i druge

Cilj opštinskog rukovodstva je da ovakvim projektima promoviše koncept odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima i time zajedno sa građanima učini Opštinu Vračar čistijom. Neophodno je da se svakodnevno uklanjaju izmeti kućnih ljubimaca i drugi sitan otpad sa zelenih površina, staza, igrališta za decu, trotoara, prilaza zgradama, parkinga ka i ostalih mestima gde postoji potreba za tim.

Povezana vest:  Aduti Srbije na Beogradskom manifestu

Opština Vračar će nastaviti da različitim aktivnostima, promoviše i ostale segmente odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, kao što su: čipovanje, vakcinisanje i sterilizacija, kao i princip da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca.