Prince Albert II of Monaco 4.000 zvanica na venčanju princa Alberta

 

Četiri hiljade osoba imaće priliku da prisustvuje na leto 2011. godine venčanju princa Alberta od Monaka i njegove verenice, 32-godišnje Južnoafrikanke Charlene Wittstock, zvanično je saopšteno u Monaku.

-Verski obred će se obaviti u 17 sati u subotu, 2. jula, u svečanom dvorištu kneževske palate – navedeno je u saopštenju, prenose u sredu francuski mediji.

Povezana vest:  Nezaboravna zabava uz žonglere, štulare i akrobate u Forum shopping centru u Nišu

Vrata palate će ostati otvorena da bi oko 4.000 zvanica moglo da prisustvuje ceremoniji koja će biti prenošena i putem ogromnih video bimova.

Predviđena su dva ograđena prostora. Prvi, unutar same palate, biće rezervisan za „privilegovane“ goste – krunisane glave, šefove država i istaknute ličnosti, dok će se u drugom, ispred palate, naći 4.000 zvanica koje će svečanost pratiti preko video bima.

Povezana vest:  Pet „pravila zdrave ishrane” koja treba da prekršite

Kao i u slučaju venčanja britanskog princa Williama i Kate Middleton, 1. i 2. jul biće proglašeni neradnim danima u kneževini.

Princ Albert i Charlene Wittstock, bivša šampionka u plivanju, upoznali su se 2000. godine, a svoju vezu obelodanili 2006.