Prve pčele iz razrojenih rojeva stigle su u svoj novi dom na Košutnjaku, čime je i zvanično otvoren prvi azil za pčele u glavnom gradu. Zahvaljujući donaciji kompanije Delez Srbija i podršci kupaca koji su učestvovali u programu lojalnosti „Pčelice stvaralice“, u oglednom pčelinjaku „Košutnjak“ napravljen je jedinstven smeštaj za pomoć pčelama, zahvaljujući kojem će biti spašeno više od 500 000 pčela u prestonici.

Prvi azil za pčele izgrađen je u saradnji sa Beogradskim udruženjem pčelara, a zahvaljujući projektu „Pčelice stvaralice“ kompanije Delez Srbija odbegli rojevi pčela dobili su svoj dom.

Povezana vest:  Roman K. Roberta Kalasa o Francu Kafki

„Izuzetno smo ponosni što je Beograd i zvanično od danas na mapi gradova koji su pokazali izuzetnu brigu o pčelama, koje su važne za ekosistem. Tokom cele godine primamo veliki broj poziva da sklonimo razrojene pčele sa njihovih neprirodnih staništa, a sada, zahvaljujući partnerskoj saradnji sa kompanijom Delez Srbija, imamo priliku da ih odmah smestimo u njihov dom. To je pobeda pčelarstva i korak više za očuvanje biodiverziteta“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara.

Povezana vest:  Obeležen je Svetski dan dece obolele od raka

Kroz program lojalnosti „Pčelice stvaralice“ koji je realizovan u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, kompanija Delez Srbija je donirala milion dinara za ovu namenu.

„Veoma nam je važno da kontinuirano pomažemo zajednici u kojoj živimo i poslujemo i da u programe lojalnosti uključimo i aspekt društvene odgovornosti. Kada smo osmislili projekat koji za cilj ima zaštitu pčela i očuvanje prirode, naišli smo na pozitivne reakcije kupaca uz čiju podršku smo pomogli otvaranje prvog azila za pčele. Činjenica je da je naša trpeza bogata voćem i povrćem upravo zahvaljujući njima i baš zato je izgradnja azila na Košutnjaku naš doprinos lepšem i zdravijem ekosistemu“, istakao je Filippos Nanopoulos, rukovodilac marketing sektora kompanije Delez Srbija.

Povezana vest:  Kompanije Imlek i Bambi u akciji zaštite životne sredine