Pampers & Lilly pokrenuli su društveno odgovornu kampanju kako bi obezbedili bolje uslove za mame i njihove bebe u srpskim porodilištima. Za svako pakovanje Pampers pelena kupljeno u Lilly prodavnicama tokom trajanja kampanje (april – jun 2020.) donacija je uručena bolnicama. Ukupno je 10.000 evra donirano porodilištima u Beogradu, Kragujevcu i Prokuplju. Izbor porodilišta i uručenje donacija izvršeno je u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Svako porodilište dobilo je opremu koja im je bila najpotrebnija.

GAK Narodni Front u Beogradu sada je bogatiji za jedinice za pranje ruku, klima uređaje i drugu korisnu opremu.

Povezana vest:  Kompanija Lilly Drogerie okupila ljubiteljke šminke i poznate ličnosti!

“Od srca se zahvaljujemo kompaniji Procter&Gamble, koja je obezbedila sredstva za nabavku medicinske opreme za potrebe Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“. GAK „Narodni front“ je ustanova sa 65 godina dugom tradicijom i predstavlja jednu od najvećih klinika za ginekologiju u zemlji i regionu koja pruža visoko kvalitetne dijagnostičko-terapijske ulsuge pacijentima, postupajići u skladu sa etičkim standardima i primenjujući dobru lekarsku praksu“, rekao je Prof. Dr. Željko Miković, V.D. direktor klinike.

GAK-u Kragujevac najpotrebniji su bili klima uređaji.

“Veliku zahvalnost dugujemo fondaciji  Ane i Vlade Divac i komapniji Proctor&Gamble povodom donacije klima uređaja koji će obezbediti našim pacijentima i našim zaposlenima mnogo prijatniji ambijent i doprineti kvalitetu pružanja naših zdravstvenih usluga”, rekla je Prof. dr Aleksandra Dimitrijević, direkor Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Kragujevcu.

Povezana vest:  Katrin Denev kao inspiracija u okviru nedelje mode Herbafast Fashion Selection

GAK Prokuplje ispunilo je potrebe novih mama u njihovoj bolnici.

“Zahvaljujemo se Fondaciji Ana i Vlade Divac, što je usmerila a donatoru Procter&Gamble što je izdvojio značajna sredstva za naše porodilište u kojem se godišnje rodi između 600 i 700 beba. Ovo je za nas značajna pomoć jer je zamenjen stari i dotrajali nameštaj koji naša bolnica svojim sredstvima nije mogla da nabavi. Donacija je stvorila lepši i prijatniji ambijent za smeštaj i boravak trudnica i porodilja, kako bi im dani provedeni kod nas ostali u lepom sećanju”, rekao je Dr Nenad Radmanović, načelnik odeljenja ginekologije bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Povezana vest:  Više nema "zaključavanja ljubavi" na pariskom mostu

Svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama predstavljalo je jedan srećniji početak. Pampers će nastaviti sa društveno odgovornim aktivnostima za srpska porodilišta, kako bi dotakli živote i stvorili bolje uslove za svaku mamu i njenu bebu.

PHOTO: New Moment press