Avon kompanija donira  milion dolara za pomoć Haitiju

avon-logoAvon Products, Inc. danas je najavila da će uputiti milion američkih dolara pomoći Haitiju za ublažavanje posledica razornog zemljotresa u toj zemlji. Avon Fondacija za Žene doniraće ova sredstva Crvenom Krstu Amerike i Doktorima Bez Granica, dvema organizacijama koje intenzivno rade na pružanju pomoći žrtvama zemljotresa koji je pogodio Haiti 12. januara ove godine.

Kompanija je potvrdila da će Avon Fondacija na sledeći način distribuirati donaciju od miliona dolara:
-$500,000 US dolara biće donirano Fondu za međunarodnu pomoć Crvenog Krsta Amerike (American Red Cross International Response Fund,humanitarnoj organizaciji koja pruža pomoć žrtvama ugroženih područja; ova organizacija blisko sarađuje sa Crvenim Krstom Haitija u pružanju pomoći žrtvama ove nepogode.
-$500,000 US dolara biće donirano Doktorima Bez Granica (Doctors Without Borders), medjunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja obezbeđuje više nego potrebnu medicinsku pomoć i koja je već pružila pomoć velikom broju ugroženih u Haitiju.

Povezana vest:  Gala revija srpskih modnih brendova

Andrea Jung, Predsednica upravnog odbora i CEO Avon kompanije izjavila je:

-U potpunosti saosećamo sa našim susedima u Haitiju zbog razarajućih posledica zemljotresa. Pomoć žrtvama ugroženih područja je jedna od ključnih aktivnosti Avon filantropije i verujem da je naša odgovornost kao korporativnog građanina sveta da pružimo pomoć u ovakvim situacijama i da pomognemo stanovnicima Haitija. 
Avon kompanija u Američkim Sjedinjenim Državama planira da pokrene i druge inicijative koje bi dodatno pomogle žrtvama zemljotresa, uključujući iodvajanje sredstava od prodatih proizvoda.

Povezana vest:  NOVA ISKRA & SIMPO ŠIK predstavljaju RADNI STO “ISKRA” by Antipod

Avon, thecompany for women, je vodeća svetska kozmetička kompanija sa godišnjim prihodom od više od $10 milijardi američkih dolara. Kao najvećakompanija direktne prodaje u svetu, Avon je prisutan u više od 100 zemljasveta sa oko 6 miliona nezavisnih Avon Dama. Avon proizvodi uključujukozmetičke, ali i modne i proizvode za dom, a neke od najpoznatijih Avon brendova su Avon Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques, Avon Natural.

Povezana vest:  Poznate dame kao muze modnih dizajnera na Belgrade Wedding Showu