Treće kolo Australijan opena

Nova pobeda Đokovića

 

djokovi_trece_kolo_AO_slavljePrvi reket Srbije i treći reket sveta Novak Đoković pobedio je Marka Kjudinelija (58. na WTA). Posle četiri seta 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3) počeo je usporeno meč i lagano izgubio prvi set ali je zatim ubacio u brzinu i rutninski završio meč.

Osvajač turnira iz 2008. i prošlogodišnji četvrtfinalist biće Denis Istomin (Uzbekistan) koji je u tri seta pobedio Nemca Berera 7:5, 6:3, 6:4.

Povezana vest:  Dejli Mejl: Super Novak energiju crpi iz Dejvis kup titule

Posle meča Đoković je rekao:

-Bio sam frustriran, pogotovo na početku meča, Kjudineli je uspeo da mi pokaže na startu meča. Bio je agresivan što mu se isplatilo u prvom meču. Automatski sam posato defanzivan I nisam napravio mnogo. Čekao sam njegove greške. To je bio mali problem ali sam uspeo da pređem iz defanzivne u ofanzivnu igru i završim meč.

Povezana vest:  Raonić ne igra u Dejvis kupu protiv Velike Britanije

Sledi naredno kolo.

-Postoje neke stvari koje moram da promenim u igri. Znam početne runde, pogotovo na Australijan openu imaju mnogo iznenađenja. Uvek se trudim da ostvarim najveću moguću ambiciju ali svestan sam kvaliteta ostalih tenisera. Naravno, neki teniseri imaju, najverovatnije više očekivanja od mene da osvoje titulu Australijan opena. Toje normalno. Sebe ne želim da pritiskam previše… Samo se trudim da se fokusiram na moj meč i da na meču pružim najviše moguće i onda, tako, rezultat će doći – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Krunić na korak od glavnog žreba