Senzacionalnim vatrometom sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, koji je ispaljivan sa čak 20 spratova, u Beogradu na vodi dočekana je srpska Nova godina.

Neposredno nakon grandioznog odbrojavanja poslednjih 10 sekundi stare godine po julijanskom kalendaru, tačno u ponoć, sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, usledio je impresivni višeminutni vatormet, kao i svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova. Ovaj spektakl na nebu iznad Save propraćen je zvucima trube čuvenog Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta.

Povezana vest:  10. „Belgrade Wedding Show" u znaku najlepših emocija

Drugi po redu multimedijalni šou na Sava Promenadi u razmaku od samo dve nedelje pokazao je da Beograd na vodi, pored toga što nesumnjivo predstavlja destinaciju svetske klase, s velikom pažnjom pristupa i obeležavanju datuma značajnih za našu zemlju, a doček srpske Nove godine je svakako jedan od njih.

Kao i prilikom prethodnog dočeka, i ovaj novogodišnji spektakl organizovan je u saradnji sa kompanijom „Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

Povezana vest:  U ponedeljak počinje „Antico fest" u Delta Cityju

Foto: Todor Milivojević