U ime svih izuma koje su žene stvorile kroz istoriju, FOREO poziva sve da se pridruže i podignu zdravicu u čast ženskoj izvrsnosti!

“U kompaniji FOREO da su žene veliki pronalazači u nauci i tehnologiji znamo još od davnina, stoga se svakodnevno trudimo da čak i nemoguće učinimo mogućim kada su dame u pitanju. Iz tog razloga, danas nećemo govoriti o FOREO-u kao brendu koji vašu kožu uvek učini zdravom i lepom, već ćemo slaviti beskonačnu moć žena inovatora koje imaju ključ za otključavanje svetlije budućnosti”, izjavio je Vladimir Čuturilo, generalni menadžer švedske firme Foreo.

Žene su oduvek bile nedovoljno hvaljene kada su u pitanju izumi, te zbog toga izgleda kao da su tek sada ušle u svet inovacija. Međutim, to je daleko od istine, jer gledajući kroz generacije unazad, spisak žena inovatora koje su u velikoj meri uticale na naše živote je dugačak.

Povezana vest:  Ljiljana Stanojević organizuje aukcijsku večeru za decu sa posebnim potrebama

Veruje se da se uloga vatrogasaca uvek dodeljuje muškarcima, a spašavanje života je takođe njihov zadatak. Međutim, 1882. godine, Marija Bizli dokazala je celom svetu suprotno kada je sa šivenja haljina prešla na stvaranje novog izuma koji je zauvek promenio naše živote. Ova neverovatna žena je izumela revolucionarni čamac za spašavanje koji nije bio samo kompatibilan i pouzdan, već je i spasao preko 700 života 1912. godine kada je Titanik potonuo u severnom Atlantskom okeanu.

Povezana vest:  DISCIPLINA pre svega! Konstrakta & Rasta oduševili na multimedijalnoj reviji omiljenog domaćeg brenda

Mogli bismo večno da pričamo o revolucionarnim izumima koje su napravile žene, a samo neki od njih su materijal Kevlar koji je izumela Stefani Kvolek, kompjuterski algoritam kao izum Ade Lovelace, kao i bežični internet izumljen od strane Hedi Lamar. Osim stvari poput grudnjaka, Barbi lutke i kontracetpivnih pilula, žene su pokazale da mogu stvoriti i nešto u čemu će uživati i muškarci – pivo! S tim u vezi, podižemo čašu i nazdravljamo ovim inovativnim damama.

Prošao je mnogo vremena odkad su žene sumnjale u sebe. Danas, žene odlično znaju ko su i šta mogu da urade. No, ipak s vremena na vreme, svako od nas doživi izazove. Stoga, FOREO se zalaže za ravnopravnost žena u svakom segmentu života i poslovanja, i poručuje da savremeni način života ne bi bio ono što jeste danas bez doprinosa žena kroz istoriju.

Povezana vest:  Starleta Stanija u ulozi Kleopatre promovisala Egipat u Berlinu

Neverovatne FOREO ponude možete pronaći na sajtu bazzar.rs. Više informacija o FOREO-u, vodećem svetskom brendu medicinske tehnologije za kožu, kao i o budućim inovacijama, možete pogledati na sajtu www.foreo.com ili Instagram profilu @FOREO.