Mađarski lider u pružanju HR usluga, Prohuman, objavio je akviziciju i spajanje sa domaćom agencijom CityScope u prisustvu Ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Petera Sijarta i Ministra unutrašnjih poslova i spoljne trgovine u Vladi Srbije, Tomislava Momirovića. Tom prilikom, Šandor Zakor, suosnivač i izvršni direktor Prohuman grupe i Ivana Milošević, osnivač i izvršna direktorka agencije CityScope, istakli su da spajanje predstavlja važan deo kontinuiranog rasta i razvoja obe kompanije.

„Prohuman grupa dokazuje svoju sposobnost da učini sve što je u njenoj moći kako bi zadovoljila potrebe svojih klijenata na nekim od najopterećenijih evropskih tržišta rada. Mađarski nacionalni šampion, Prohuman, uložio je naporan rad da postane značajan igrač
na tržištu ljudskih resursa Centralne i Istočne Evrope. Za proširenje tog uspeha na nova tržišta, potrebni su motivisani i jaki lokalni partneri, posvećeni pronalaženju rešenja za svoje klijente. Potreban nam je kompetentan, posvećen tim koji teži uspehu. Uveren sam da smo u agenciji CityScope pronašli baš takav tim, koji će nam pomoći da napišemo regionalnu priču o uspehu Prohuman grupe u Srbiji“ istakao je Šandor Zakor (Sándor Zakor), suosnivač i izvršni direktor Prohuman grupe

„Naše partnerstvo sa Prohuman grupom značajna je prekretnica za CityScope i naše klijente. Radujemo se što ćemo obogatiti i unaprediti spektar usluga po meri klijenata koje će predstavljati dodatnu vrednost na tržištu Srbije i širem regionu. Naše zajedničke vrednosti i posvećenost poslovnoj etici, u kombinaciji sa našom stručnošću u ljudskim resursima, omogućiće nam da postanemo jedan od vodećih pružaoca usluga u oblasti ljudskih resursa. Verujemo da ćemo sa Prohuman grupom nastaviti da postavljamo nove standarde za industriju u celini“ izjavila je Ivana Milošević, izvršna direktorka agencije CityScope, članice Prohuman grupe.

Povezana vest:  Održana “Humanitarna strela” u Delta Cityju (FOTO)

„Dolazak Prohumana na tržište Srbije je logičan sled jer između naše dve zemlje postoji strateško partnerstvo. Imamo otvorenih pitanja, ali imamo veoma dinamičnu ekonomsku saradnju i to znači da saradnja između dve zemlje ide uzlaznom putanjom. Pojavljivanjem Prohumana u Srbiji zajedno sa CityScopeom očekujemo doprinos tržištu radne snage, kao i da ispuni očekivanja privrede i da obezbedimo radnu snagu u kompanijama“ rekao je na otvaranju događaja, između ostalog, Peter Sijarto (Péter Szijjártó), mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine.

„Želim, pre svega, da se zahvalim što smo u ovim vanredno teškim okolnostima našli snage da održimo ovaj poslovni skup koji predstavlja integraciju dve kompanije, srpske i mađarske, pozdravimo, i ukažemo kao značajan primer koji može da se poistoveti sa odnosima naše dve države. Integracija ove dve kompanije je pravi primer u kom smeru naši ekonomski odnosi trebaju da idu. Samo iz Mađarske je u prethodnim godinama došlo više od milijardi evra investicija. Mi volimo da kažemo za našu Vladu da je ona „probiznis“, da je Vlada koja otvara perspektivu, a osnova svakog biznisa je da omogući ljudima da se profesionalno usavršavaju, napreduju, da nađu prostor na ovom tržištu, u različitim kompanijama. A to je posao ove dve kompanije koje postaju jedno. Želim da vam čestitam na ovom poslovnom uspehu, i želim da vam kažem u ime Vlade Srbije da ćemo mi uvek biti otvoreni i spremni da podržimo mađarske kompanije na našem tržištu, da ćemo ih gledati kao domaće kompanije“ izjavio je Tomislav  Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije.

Povezana vest:  Izazovi sebe: Nađi vreme za hobije

Konstantna međunarodna ekspanzija

Prohuman je u poslednjih 20 godina izrastao iz male firme u vodećeg mađarskog pružaoca HR usluga koji zapošljava 20.000 ljudi i pruža kompleksne HR usluge za više od 1.000 kompanija. Kao rezultat otvorene i proaktivne poslovne strategije, Prohuman grupa, pored Mađarske, prisutna je u još 6 zemalja: Rumuniji i Sloveniji, gde je već jedan od 5 najboljih pružalaca usluga na tržištu; Nemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, gde je kompanija takođe aktivan učesnik; i u Srbiji, gde svoje prisustvo sada dodatno jača akvizicijom CityScope.

Povezana vest:  Uz Vienna City Card 200 popusta u Beču

Vodeći provajder HR usluga u regionu

Vođena vizijom da do 2024. godine postane vodeći provajder HR usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope, Prohuman grupa akvizirala je jednu od vodećih domaćih kompanija CityScope, čime će dodatno osnažiti i svoju lidersku poziciju na tržištu Mađarske. Ova akvizicija donosi i transfer znanja: nadogradnju profesionalne ekspertize u Mađarskoj i Srbiji, kao i prekogranično iskustvo širom regiona što će omogićiti i Prohuman grupi i agenciji CityScope da u budućnosti još bolje služe svojim klijentima. Srpska kompanija već je veliki igrač u domenu HR usluga u zemlji, a međunarodno iskustvo i široka baza međunarodnih klijenata kompanije Prohuman dodatno će ojačati njenu poziciju. CityScope, baš kao i Prohuman, ima raznovrstan portfolio kiljenta u gotovo svim segmentima poslovanja, od najvećih svetskih multinacionalnih kompanija do najuspešnijih srpskih preduzeća. Očekuje se i da će ova akvizicija  ojačati CityScope i vrlo brzo ga svrstati među tri najbolja pružaoca HR usluga u Srbiji. Po završetku transakcije, osnivač agencije CityScope Ivana Milošević nastaviće da upravlja kompanijom kao manjinski akcionar i izvršni direktor.

U 2022. zajednički promet kompanije Prohuman i njenih partnerskih kompanija je dostigao skoro iznos od 300 miliona eura, sa 20.000 eksterno zaposlenih radnika. Prihod agencije CityScope u 2022. godini iznosio je 9 miliona evra, uz 1.500 eksterno zaposlenih radnika.

Foto: Promo