Najbolja ženska selekcija Srbije dobila je novu šansu za plasman u viši rang takmičenja Bili Džin King kupa. Nakon zonskog takmičenja u Antaliji koje je održano u aprilu 2023. i u kome se srpski tim takmičio u okviru I grupe Evro-afričke zone 2023. Srbija je uprkos sjajnim mečevima i pobedama naših reprezentativki ostala bez prolaza u novembarski plej of u kome pobeda vodi u kvalifikacije za popunu Svetske grupe. U Turksoj selekcija Srbije je slavila nad timovima Bugarske, Norveške, Hrvatske i Danske, ali je zaustavljena u baražu od Holandije.

Povezana vest:  WTA ISTBURN, Serena Vilijams u drugom kolu Istburna

Ipak naš mladi, hrabri i nadahnuti tim nagrađen je za svoju borbenost i sve ono što su prikazale u mečevima I grupe Evro-afričke zone. Sreća je pogledala Bili Džin King kup tim Srbije, naše devojke će se takmičiti u plej ofu 10-11. ili 11-12. novembra jer je selekcija Poljske koja je izborila plej of kroz zonsko takmičenje dobila “vajld kartu” za direktan plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu u aprilu 2023, a na njeno mesto je došao tim koji je najviše napredovao iz grupe I Evrope/Afrike 2023. godine, a to je Srbija.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva zadržala sedmo mesto, Ivanovićeva 11.

Žreb za novembarski plej of iz kojeg pobednici odlaze u aprilske kvalifikacije za Svetsku grupu 2024. biće održan 24. maja, a pored Srbije u šeširu će se naći poražene ekipe iz kvalifikacija 2023: Austrija, Belgija, Brazil, Velika Britanija, Meksiko, Rumunija, Slovačka i Ukrajina, zajedno sa još šest timova koji su osvojili izborili plej of kroz tri regionalna takmičenja Grupe I koja su takođe održana u aprilu: Argentina i Kolumbija (iz Grupe I Amerike); Japan i Koreja, Republika (iz Grupe I Azija/Okeanija); i Mađarska, Holandija i Švedska (iz grupe I Evropa/Afrika).

Povezana vest:  US OPEN 2012, Ana Ivanović u osmini finala

Foto: TSS