Veliki broj posetilaca i poznatih ličnosti podržao je Humanitarni festival MIRIS BOJA, koji se održao proteklog vikenda u Beogradu na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Cilj Festivala bilo je kreativno druženje dece i prikupljanje sredstava za pomoć slepoj i slabovidoj deci iz socijalno ugroženih zajednica. Program Festivala, koji je trajao od 12 do 18 časova, vodio je poznati novinar Zoran Baranac, a ulaz za decu do 15 godina bio je besplatan.

Posetioci su doprineli ispunjenju cilja Festivala kupovinom karata, slika sa slikarske radionice i ubacivanjem priloga u kutiju za muzički dinar, kao i kupovinom knjiga koje je potpisivala popularna novinarka i autorka Vesna Dedić.

Vrhunac vidno prijateljske i pozitivne atmosfere na Festivalu bilo je izvođenje inkluzivne predstave „Kapetan Džon Piplfoks“ po tekstu Dušana Radovića, pozorišta iz Trstenika, i koncert muzičara Škole za decu sa oštećenim vidom “Veljko Ramadanović”, kojima se pridružio Dejan Cukić

Povezana vest:  Čeril Kol najbolje odevena u šou biznisu

Posetioci Humanitarnog festivala MIRIS BOJA bile su mahom porodice s decom, a najmlađi posetioci su se spontano uključili u rad radionica koje su organizovane na Festivalu.

U Vulkančić Čitalačkom klubu odlomke iz knjiga i enciklopedija deci su čitali Ivan Tokin, Ranko Trifković, Rada Đurić i Stevan Piale. Interesovanje dece za knjige izložene u Vulkančić Čitalačkom klubu bilo je više nego očigledno, jer su tokom celog dana prelistavali izložene knjige, a tokom radionice spontano iznosili svoja mišljenja i saznanja o pročitanim pričama i informacijama o geografiji, astronomiji, svetskoj kulturi…

Povezana vest:  Zvezde na večeri fondacije za borbu protiv side u Kanu

U Eurolab kutku Šta sve mogu kada porastem sa decom su razgovarali glumac Mima Karadžić, voditelj Voja Nedeljković, dr Slađana Gluhović i general Petar Bošković, kojima su deca postavljala mnoštvo pitanja.

U slikarskoj radionici u kojoj se slikalo mirisnim bojama, tokom trajanja programa Festivala konstantno se tražila stolica više. Mladim kreativcima pridružila se i glumica Katarina Žutić koja iza sebe ima četiri izložbe. Slikarska radionica organizovana je po ugledu na radionice slikara iz Jordana, Suheil Bakein, zasnovanih na inovativnoj i humanoj metodi dodavanja mirisa u slikarske boje.

Festivalsku atmosferu upotpunila je ponuda osveženja, mini pica i proizvoda od meda, od čije prodaje je deo sredstava takođe usmeren u humanitarnu svrhu Festivala.

Humanitarni festival MIRIS BOJA nastavak je istoimene kampanje tokom koje je, na prvom donatorskom događaju 2022.godine, prikupljeno oko milion dinara za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica Škole za decu oštećenog vida “Veljko Ramadanović”iz Zemuna.

Povezana vest:  KNJIGA KUPONA VODIME - jedinstveni vodič kroz život sa popustom

Nosilac Humanitarnog festivala MIRIS BOJA je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a organizator Vivid Moment.

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, inspirisana je idejom Miroslava Radakovića, autora zbirke priča Miris Boja, koja je dobila naslov po priči inspirisanoj slikarskim radionicama Suheila Bakeina za slepu i slabovidu decu.

Festival MIRIS BOJA podržali su mnogobrojni mediji, kao i prijatelji i donatori, novčanim sredstvima ili obezbeđujući opremu i ljudstvo neophodne za organizaciju događaja.

Foto: Udruženja Mali Div promo