Za mnoge, posebno pripadnike mlađih generacija, kupovina patika može da bude prava avantura, ali i izazov, s obzirom na to da postoji obimna ponuda i modela, i boja, ali i brendova i stilova. Odabir savršenog para patika zavisi od mnogo faktora, uključujući lični stil, namenu, udobnost i naravno, budžet.

Ako postoje idealne patike, onda bi to trebalo da budu one koje karakteriše odličan spoj estetike i funkcionalnosti. Trebalo bi da maksimalno, naravno odražavaju individualnost osobe koja ih nosi, ali i da pruže udobnost i podršku stopalima.

Uticaj stila i načina života

Prilikom odabira patika, važno je uzeti u obzir ne samo lične potrebe, nego i stil i način života. Ne treba, svakako zaboraviti ni novac, jer je poznato da se cene patika mogu značajno razlikovati ne samo od brenda do brenda, nego i od modela do modela.

Da biste se lakše odlučili, pokušajte da sagledate bolje svoje potrebe u datom momentu. Da li tražite patike za svakodnevno nošenje, trčanje, trening ili neku drugu aktivnost? Različite aktivnosti zahtevaju različite vrste patika, sa specifičnim karakteristikama koje će obezbediti optimalnu podršku i udobnost.

Prilagodite estetiku ličnom stilu

Estetika je takođe važan faktor pri odabiru patika. Patike su postale svojevrstan modni detalj za mnoge, ali i izraz individualnosti i stila. Boja, dizajn, materijali i detalji na patikama, svakako igraju značajnu ulogu u kreiranju jedinstvenog izgleda. Bilo da preferirate klasične, minimalističke modele ili smele, upadljive dizajne, važno je da odaberete patike koje će se uklopiti u vaš lični stil i garderobu.

Povezana vest:  Mek obeležava Svetski dan deteta

Za ljubitelje mode koji traže nešto posebno, Dsquared patike su često prvi izbor. Ovaj brend poznat je, pored ostalog i  po ekstravagantnim, a ujedno i luksuznim modelima, koji neretko kombinuju visoku modu sa sportskim stilom. Ovaj brend patika je prepoznatljiv po svom jedinstvenom dizajnu, kvalitetnim materijalima i vrhunskoj izradi, što ih čini statusnim simbolom i omiljenim izborom mnogih poznatih ličnosti i trendsetera.

Izgled je ključan

Kada su u pitanju patike, izgled igra ključnu ulogu u odabiru. Patike su postale mnogo više od obične obuće za sport i rekreaciju. One su sada modni detalj koji može da upotpuni ili čak definiše vaš stil. Zato je važno da odaberete patike koje će se uklapati u vaš lični stil i garderobu, odnosno način odevanja.

Razmislite o tome kakav stil oblačenja preferirate. Da li volite klasičan, sportski, elegantan ili urban stil? Da li preferirate neutralne boje ili volite da se istaknete jarkim bojama i upadljivim detaljima? Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da suzite izbor i pronađete patike koje će se savršeno uklopiti u vaš stil.

Povezana vest:  Diznijev "Svet iz mašte" od večeras u Kombank areni

Takođe, razmislite o tome za koje prilike ćete nositi patike. Da li su vam potrebne patike za svakodnevno nošenje, za posao, za trening ili za posebne prilike? Za svaku priliku postoje različiti modeli patika koji će se najbolje uklopiti u vaš outfit.

Boja je takođe važna, ali i model

Još jedan bitan faktor koji treba uzeti u obzir jeste i boja. Neutralne boje poput bele, crne ili sive su klasičan izbor koji se lako kombinuje sa različitim odevnim kombinacijama. Jarke boje poput crvene, plave ili zelene mogu dodati dozu energije i razigranosti vašem izgledu. Metalik nijanse poput zlatne ili srebrne su idealne za posebne prilike i večernje izlaske.

Pored boje, važno je odabrati i pravi model patika. Duboke patike su popularan izbor za hladnije dane, dok su plitke patike idealne za toplije vreme. Patike sa platformom mogu vizuelno izdužiti noge, a ravne patike su mahom udobnije za duže šetnje.

Zašto su brendirane patike tako posebne?

Slobodno se može reći da su brendirane patike mnogo više od obične sportske obuće. One su spoj visoke mode, umetnosti i urbanog stila. Gotovo svaki par takvih patika je u velikoj meri jedinstven, sa prepoznatljivim dizajnom, izrađen od kvalitetnih materijala i to vrhunskom izradom.

Povezana vest:  MK Group dobitnik originalne medalje sa svetskog prvenstva u Madridu

Ova vrsta patika je poznata po svojim ekstravagantnim detaljima, kao što su šljokice, kristali, nitne, lanci i drugi ukrasi. Upravo takvi detalji ih čine pravim pravcatim umetničkim delima koja će privući pažnju gde god da se pojavite.

Pored estetike, brendirane patike su najčešće izuzetno udobne za nošenje. One su napravljene od najkvalitetnijih materijala, koji pružaju udobnost i podršku stopalima. Mogu se posmatrati kao svojevrsna investicija u stil i kvalitet. U pitanju su patike koje će trajati godinama i koje će uvek biti u trendu. Ako želite da se istaknete iz mase i da imate patike koje će svi primetiti, brendirane patike su pravi izbor za vas.

Naravno da je odabir najboljih patika individualan proces koji zavisi od vaših ličnih želja, potreba i budžeta. Međutim, bez obzira na to koji stil preferirate, bitno je da odaberete patike koje su udobne, kvalitetne i koje će vam pružiti zadovoljstvo prilikom nošenja.

Ukoliko tražite patike koje će učiniti da se izdvojite u odnosu na druge i koje će biti pravi modni hit, odličan izbor su upravo kvalitetne patike, budući da će vam tokom nošenja pružiti osećaj jedinstvenosti i značajan nivo udobnosti.

Autor teksta: Ljilanja Bugarin

Foto: Rafael Alexandrino de Mattos