booksKnjiga za lepši osmeh, humanitarna akcija Lagune povodom Svetskog dana dečje knjige

Posle uspešno organizovane akcije na Sajmu knjiga i pokretanja inicijative prikupljanja knjiga za biblioteku Prihvatilišta za decu i omladinu, koja je pobrojala simpatije velikog broja poznatih ličnosti i građana Srbije, obaveštavamo vas da ćemo sa mališanima iz Prihvatilišta imati novo druženje.

U susret Dečjem danu knjige, u petak 1. aprila, u 14 sati, u Delfi Caféu, Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske), Laguna u saradnji sa Prihvatilištem za decu i omladinu organizuje akciju „Knjiga za lepši osmeh“. U okviru akcije poznate ličnosti imaće priliku da se upoznaju sa decom i daruju im knjige koje će oplemeniti njihov životni prostor i proširiti njihovu skromnu biblioteku, nadamo se, u novoj kući sa većim kapacitetima.

Povezana vest:  Lena novi brend ambasador Opela

U ovoj humanitarnoj akciji kao i do sada mogu učestvovati, pored poznatih ličnosti i svi društveno odgovorni pojedinci.

„Knjiga za lepši osmeh“ je akcija kojom se prikupljaju knjige za dečju biblioteku i utiče na poboljšanje uslova života dece Prihvatilišta pri Zavodu za vaspitanje dece i omladine i nju su do sada podržale mnogobrojne javne ličnosti.

Povodom Svetskog dana dečje knjige, Laguna završava akciju započetu krajem oktobra. Tom prilikom jedan od najpopularnijih dečjih pisca, Ljubivoje Ršumović, ispričaće nekoliko najzanimljivijih priča iz knjige Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke, najlepše knjige za sve ljubitelje mudrih priča i lepršavih reči.

Povezana vest:  "Živi mrtvaci" – zombiji „napali“ Beograd

Svetski dan dečje knjige obeležiće i mališani iz Prihvatilišta tako što će se prisutnima predstaviti pesmama i pesmicama koje su sami napisali. Svetski dan dečje knjige obeležava se, da podsetimo, na dan kada je rođen Hans Kristijan Andersen, najpoznatiji pisac bajki.

Pozivamo vas da u petak, 1. aprila u 14 časova dođete u Delfi Café i podržite našu akciju tako što ćete pokloniti bar jednu dečiju knjigu za uzrast od 7 do 18 godina. Tim činom daćete svoj doprinos koji je od velikog značaja za male ljude velikog srca koji su spletom nesrećnih životnih okolnosti prinuđeni da deo života provedu u Prihvatilištu.

Povezana vest:  Julska Moda za poneti 6, 7. i 8. jul, 17 do 22h