cetvrta_generacija_Vip_studenata

Vip nastavlja ulaganje u mlade stručnjake, uručene stipendije četvrtoj generaciji Vip studenata

Konkurs za četvrtu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” uspešno je završen odabirom 20 Vip studenata kojima su danas na svečanom prijemu dodeljena priznanja. Najbolji akademci dobili su plaćenu dvomesečnu letnju praksu u Vipu, Acer notebook računar, smart telefon HTC Wildfire sa 15.000 dinara kredita, tri edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, kao i mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Vip stipendijama ove godine nagrađeno je šest studenata Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, pet studenata novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, troje studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, po dva studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Elektronskog fakulteta u Nišu i po jedan student Mašinskog fakulteta u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Nagrade su studentima uručili Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vipa, Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu agendu i Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vipu.

Povezana vest:  Institut društvenih nauka dobio status od nacionalnog značaja

Državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić istakla je da sektor koji ona vodi od samog početka podržava inicijativu Vipa. „Budi Vip student” je sjajna prilika za studente da povežu akademska znanja sa fakulteta sa praktičnim znanjem koja im nedostaju u redovnom školovanju, kao i da na ovaj način steknu iskustvo rada u jednoj internacionalnoj kompaniji“, istakla je državna sekretarka.

Povezana vest:  NLB Grupa nastavlja sa ulaganjima na tržištu Srbije

Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vipa naglasio je da je uspeh projekta „Budi Vip student” najbolji dokaz da Srbija ima puno mladih talentovanih ljudi koji su zainteresovani za oblast telekomunikacija. ,,Naša  želja je da akademcima prenesemo znanje i iskustvo koje posedujemo kao član Telekom Austrija Grupe, regionalnog lidera u telekomunikacijama i da im pružimo mogućnost da se usavršavaju u ovoj oblasti.’’ istakao je on i dodao da je čak 13 Vip studenata iz prethodne tri generacije danas zaposleno u Vipu.

Povezana vest:  Crna boja sada ostaje lepa zahvaljujući novom Persilu Black Expert

Projekat „Budi Vip student“ kompanija Vip mobile je pokrenula je u novembru 2007. godine, sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije. Projekat su od samog početka  podržali bivše Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo (danas Ministarstvo za kulturu, medije i informacione tehnologije), univerziteti i fakulteti sa pravom učešća u projektu i brojnih studentskih organizacija. „Budi Vip student“ proglašen je za najbolji projekat u kategoriji inovacija na svečanoj dodeli Evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih na nacionalnom nivou, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i SMart Kolektiva. Vip je u četiri generacije stipendista uložio gotovo 500.000 evra.