Tetra_Pak_novo_pakovanje 

Tetra Pak lansira Tetra Evero™ Aseptic — prvu aseptičnu kartonsku bocu za mleko u svetu

 

Tetra Pak, vodeća svetska kompanija u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda, danas lansira Tetra Evero Aseptic u pakovanju od 1 litar, prvu aseptičnu kartonsku bocu za mleko. Zahvaljujući poznavanju tržišta i revolucionarnih inženjerskih tehnika, Tetra Pak je osmislio pakovanje za belo mleko koje kombinuje lako rukovanje i sipanje iz boce sa ekološkim i ekonomičnim prednostima kartona.

Tetra Evero Aseptic je novi kartonski oblik koji je praktičan za upotrebu, ekonomičan i efektan za promocijubrenda”, rekao je ČarlsBrend, podpredsednik Tetra Pak-a za marketing i menadžment proizvoda.

-Ovo je jedinstveni koncept pakovanja koji donosi prednost proizvođačima, prodavcima i potrošačima.”

Tetra Evero Aseptic je pre svega namenjen tržištu dugotrajnog mleka,obogaćeno kalcijumom, proteinima, vlaknima (inulin), vitaminima A i D i nekim mineralima. Uskoro će biti obuhvaćen i širok asortiman napitaka, kao što je aromatizovano mleko, krem i mleko osetljivo na kiseonik, kao što je Omega 3, gvožđe, cink i vitamin C.

-Za naš najveći strateški projekat, znali smo da moramo da imamo Tetra Evero Aseptic – rekao je Pedro Astals, predsednik i izvršni direktor korporacije Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA), najveće španske mlekare.

Povezana vest:  36. Fashion Selection – raznolikost modne jeseni u novembru

On je objasnio da je CAPSA odabrala TEA kako bi svoj proizvodni program proširila na segment dugotrajnog mleka sa dodatnom vrednošću.

-Ovo pakovanje odražava evoluciju, veoma napredan korak u odnosu na postojeća pakovanja. Tetra Evero Aseptic je savršeno rešenje za proizvode sa visokom dodatom vrednošću i dobro dizajniranom pakovanju. Za mene je ovo nesumnjivo pobednik – rekao je Astals.

Još jedna evropska mlekara, Weihenstephan, jedna od najvećih nemačih mlekarasa tradicijom planira da uvede Tetra Evero Aseptic krajem maja 2011. godine za odabrani broj maloprodajnih objekata u svom prvom tržišnom testiranju pakovanja.

Najvažnije karakteristike novog pakovanja su:

Funkcionalnost: Tetra Evero Aseptic donosi potrošačima praktičnost i dodatno poverenje preko otvaranja u jednom koraku sa dvostrukom zaštitom. Ergonomski cilindrični oblik sa ravnim stranama ga čini praktičnim pakovanjem za sve uzraste i veličine ruke. Prema nezavisnom istraživanju potrošača koje je sprovedeno na nekoliko evropskih tržišta, ovaj oblik takođe ima idealan ugao za sipanjepoređenju sa drugim bocama.

Povezana vest:  Probaj novu Milka Caramel i oseti nežnost koja traje

Nova kartonska boca privlači pažnju, pruža maksimalni efekat brendiranja, a štampa je moguća preko cele površine pakovanja. Postoje dva distributivna rešenja za Tetra Evero Aseptic – otvorena kartonska kutija i pakovanje u termo-skupljajuću foliju sa ručkom.

I naravno, Tetra Pak Evero Aseptic je kartonska boca u kojoj mleko može da se čuva i do šest meseci.

Ekonomičnost za kupce: Tetra Pak® A6 iLine™ za Tetra Evero Aseptic pruža proizvođačima mleka ekonomično i efikasno rešenje za pakovanje belog mleka koje se čuva na sobnoj temperaturi u boci. Zapravo, Tetra Pak A6 iLine, sa kapacitetom od 10.000 pakovanja po satu, zauzima do 50 % manje prostora i zahteva 30% manje ulaganja u odnosu na druge linije aseptičnih boca. Takođe omogućava smanjenje operativnih troškova za 25% i potrošnje električne energije za 50% u odnosu na druge linije aseptičnih boca.

Životna sredina: Tetra Evero Aseptic kombinuje lako rukovanje i sipanje iz boce sa ekološkim prednostima kartona. Može da se reciklira i napravljena je od FSC™ – sertifikovanog obnovljivog kartona.

Povezana vest:  Pampers je organizovao proslavu Dana deteta na Zemunskom keju

Inovativne tehnologije: Zahvaljujući inovativnim tehnologijama i poznavanju tržišta i procesa proizvodnje nastao je ovaj pionirski sistem pakovanja. Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine imaju 14 patenata za dizajn i aplikaciju, sa naprednim karakteristikama koje obuhvataju prvu industrijsku tehniku sterilizacije sa “gas fazom” i naprednu tehnologijuinjektorskog ubrizgavanja koja objedinjuje vrh paketa, kartonske stranice i grlo sa zatvračem u pakovanje spremno za punjenje.

Majkl Gros, izvršni podpredsednik Tetra Pak-a za razvoj i inženjering je rekao: – Tetra Pak je uložio svoje vodeće resurse u industrijskom inženjeringu i poznavanje tržišta da bi razvio Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine. Na taj način se došlo do jedinstvenog rešenja za pakovanje koje pruža vrednost našim klijentima i potrošačima, koji kupuju njihove proizvode preko fukncionalnosti, ekonomičnosti i ekološkog učinka koje do sada nije mogla da ponudi nijedna boca.

Tetra Pak A6 Line će prvo biti dostupan u Evropi i Južnoj Americi.