Divac-Idea-Forum_fotografija2

Održan prvi Divac Idea Forum

Prvi Divac Idea Forum, konferencija posvećena definisanju i promociji pravih vrednosti, deo projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ održana je u beogradskom Domu omladine. Projekat namenjen prvenstveno mladim ljudima pokrenula je Fondacija Ana i Vlade Divac, uz donatorsku pomoć USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC) kako bi se nа jednom mestu okupili predstavnici civilnog, javnog i poslovnog sektora kao i ustanova kulture i medija. Današnji  forum  ujedno najvaljuje buduće diskusije o problemima mladih u Srbiji i mogućim rešenjima, kao i mesto promocije pravih životnih vrednosti.

Povezana vest:  Izmene režima linija javnog gradskog prevoza

Na prvom Forumu učestvovali su Snežana Samardžić-Marković, ministarka omladine i sporta Republike Srbije, predstavnici donatorskih organizacija, Snežana i Vlade Divac, kao i promoteri akcije „Stvarno Važno“, javne kampanje koja će kao posebni, društveno-odgovorni deo projekta, promovisati prave vrednosti.

Obraćajući se prisutnima, osnivač Fondacije i promoter projekta Vlade Divac rekao je da se nada da su danas svi u prilici da čuju i otkriju nešto više o bitnim stvarima i problemima sa kojima se omladina u Srbiji trenutno susreće. Divac je naglasio da veruje da se ovakvim i sličnim akcijama doprinosi stvaranju zajedničke platforme za preispitivanje, definisanje i poboljšanje pozicije naše omladine. „Upravo su naši mladi nosioci sutrašnjice i o njihovom shvatanju stvarnosti i stavovima zavisi naša zajednička budućnost“, istakao je Divac.

Povezana vest:  Ritmovi "Ljubavi i mode" na Mikser Design marketu u nedelju, 1. februara

Na konferenciji su predstavljeni planovi i ideje o promociji pravih vrednosti i ponašanja među mladim ljudima u Srbiji. Učesnici su se složili da je neophodno da društvo učini veći napor kako bi se bolje razumeli problemi mladih i podstakla međugeneracijska diskusija uz promovisanje afirmativnih vrednosti.

Na Forumu je predstavljenja kampanja „Stvarno važno“ (www.stvarnovazno.org) koja će nastojati da u narednom periodu promoviše prave vrednosti među mladima u Srbiji na interaktivni način. U kampanji učestvuju brojne poznate ličnosti: sportisti Nаđа Higl i Milorаd Čаvić, glumci Miloš Biković i Branislav Trifunović, umetnik  Mаrčelo, Anа i Vlаde Divаc.

Povezana vest:  Podravka organizovala kulinarsko takmičenje medija i koncert grupe The Frajle u Rovinju

Kampanja „Stvarno Važno“ i Divac Idea Forum početak su dugoročne, društveno-odgovorne akcije kojom Fondacija Ana i Vlade Divac planira da odgovorno utiče na buduće generacije mladih u Srbiji.