Lindsey Vonn in actionALPSKO SKIJANJE

Von peta skijašica u istoriji s pobedama u svih pet disciplina

Pobedom u veleslalomu u austrijskom Zeldenu, na startu nove sezone Svetskog kupa skijašica, Amerikanka Lindzi Von postala je peta skijašica u istoriji s pobedama u svih pet disciplina u Svetskom kupu.

Za 27-godišnju Amerikanku to je 42. pobeda u karijeri u Svetskom kupu, ali i premijerna u veleslalomu. Bila je četvrta nakon prve vožnje, ali je najbolje odrađenom drugom vožnjom skočila na najvišu stepenicu postolja. Pridružila se društvu skijašice koje su bile pobednice u svim disciplinama, u kojem se otpre nalaze Austrijanka Petra Kronberger, Šveđanke Pernila Viberg i Anja Parson, te Hrvatica Janica Kostelić.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, VELIKO SRCE PRVAKA SRBIJE

-Ne mogu da verujem, ovo je ostvarenje mog sna. Nikada dosada nisam bila ni blizu pobede u veleslalomu. Znala sam da bi taj dan jednom mogao stići, ali nisam planirala da će se to dogoditi ovde – rekla je Von, koja je dosad samo jednom bila na pobedničkom postolju u veleslalomu u karijeri.

Povezana vest:  BADMINTON, Kinezima zlato u dublu

Sa 42 pobede je izjednačila učinak Šveđanke Anje Person u Svetskom kupu. Na večitoj listi su samo tri skijašice njih dve. To su Austrijanka Anemarie Moser-Prol sa 62 pobede, Švajcarka Vreni Šnajder sa 55 i Austrijanka Renate Gotšl sa 46 pobeda.

-Nisam baš sa puno samopouzdanja stigla na ovu trku. Naprosto sam želje odraditi dve što je moguće bolje vožnje, skijati što brže, ali nisam očekivala da ću napraviti nešto posebno – dodala je Von.

Povezana vest:  23. februar 100. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

Aktuelna vlasnica Velikog globusa, Nemica Maria Hofl-Rajš puno je grešila u drugoj vožnji i na kraju zauzela tek 24. mesto s više od tri sekunde zaostatka za velikom suparnicom i bivšom prijateljicom Von.

-Ne treba donositi velike zaključke s obzirom na ovu trku. Bilo je puno pobednica u Zeldenu koje kasnije u sezoni ne bi imale baš puno pobeda – rekla je nemačka skijašica.