food_court

Postavljanje prese za reciklažu limenki u Delta Cityju

Fondacija za reciklažu limenki za piće „Rikon“ postaviće u petak 21. decembra u Delta Cityju promotivnu presu za limenke. Tako će na drugom spratu šoping mola, u okviru dela sa brzom hranom, po prvi put u Srbiji, biti predstavljena jedinstvena presa za limenke, koja ima kapacitet skladišnog prostora od oko 2.000 limenki, odnosno 30 kilograma materijala. Projekat nazvan „Limenka po limenka“ za cilj ima motivisanje građana da se na praktičan i neposredan način uključe u proces reciklaže.

Povezana vest:  Dani piva u bečkoj Otakrinškoj pivari

„Delta City od prvog dana rada vodi računa o životnoj sredini i odgovornom poslovanju. Mi smo prvi šoping mol u kojem je uvedena separacija otpada – odvajanje kartonske i papirne ambalaže, kao i otpada od plastike, a postavljanjem prese za limenke želimo da pozovemo građane da aktivnim učestvovanjem u reciklaži zajedno ukažemo na značaj očuvanja planete i sredine kojoj pripadamo“, rekla je Vidra Vučević, izvršni direktor marketinga Delta Real Estate.

Povezana vest:  Ledene igre bez granica u UŠĆE SC!

U projekat „Limenka po limenka“ uključeno je 214 organizacija (ugostiteljskih objekata, obrazovnih institucija ili kancelarija), a samo u ovoj godini za reciklažu je prikupljeno 7.350 kilograma limenki, od čega čak 4.500 kilograma u školama.

„Cilj projekta „Limenka po limenka“ u okviru kojeg su nabavljene i postavljene jedinstvene nove prese za limenke jeste da građani, a posebno deca, postanu više svesni o značaju reciklaže i odgovornog odnosa prema ambalažnom otpadu,“ izjavila je Jelena Kiš, menadžerka Riken Fondacije.

Povezana vest:  “Super tattoo - Candy ink” od 23. septembra u SUPERMARKET-u