Marilyn-Monroe

Merilin Monro imala estetske operacije

Zdravstveni karton američke glumice Merilin Monro (1926a??1962) koji će biti na aukciji novembra, ukazuje da se ta holivudska diva podvrgla estetskim hirurškim zahvatima. Na aukciji 9. i 10. novembra na Beverli Hilsu biće ponuđeno i šest rendgenskih snimaka, saopštila je aukcijska kuća Džulijen (Julien’s Auctions). 
Procenjuje se da bi snimci i lekarske beleške iz perioda 1950-1962. mogle da dostignu cenu od 15 do 30 hiljada dolara. Po lekarskim izvorima, Merilin Monro je imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa, a beleške holivudskog estetskog hirurga Majkla Gardina izgleda da to potvrđuju. 
Prodavac čije ime nije objavljeno, dobio je te beleške na poklon od Gardina. Gardinove beleške obuhvataju napomene iz 1950. godine o hrskavičnom umetku u bradi glumice, koji je počeo da se razgrađuje, a kasnije su analize snimaka upućivale na mogućnost male frakture. 
Među podacima iz zdravstvenog kartona Merilin Monro koji se vodi na ime Džoan Njuman, zabeleženi su i njena visina od 168 centimetara i težina 52 kilograma. 
Glumica je 1956. tokom boravka u Engleskoj patila od neutropenije, hematološkog poremećaja koji povećava podložnost infekcijama, a 1957. godine je imala vanmaterničnu trudnoću. Jedna od najvećih holivudskih zvezda i seks simbol pedesetih godina prošlog veka, Merilin Monro 1962. izvršila je samoubistvo u 36. godini. 

Povezana vest:  Prodata fotografija Dajane Spenser za više od 18.000 dolara