dejan stankovic srb ita

Fudbaleri Srbije: Protiv Japana svi igramo za Stankovića

Fudbalski reprezentativci Srbije Zoran Tošić, Nemanja Matić i Dušan Tadić rekli su danas da u meču sa Japanom neće biti opuštanja, iako se radi o prijateljskom duelu i poručili da žele da prirede Dejanu Stankoviću lep oproštaj od dresa nacionalnog tima.
-Iako smo izgubili šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, ne smemo da se zaustavljamo već samo da idemo napred. To je moguće samo dobrim igrama i pobedama. Zbog toga je veoma bitno da pobedimo i Japan u Novom Sadu. Odlična su ekipa, a predvodi ih moj saigrač iz CSKA, Honda. Glavni je igrač u oba tima, sve se oko njega okreće i uživanje je biti pored njega – rekao je Tošić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi. 
Tošić je istakao i da mu je drago što će učestvovati u oproštajnom meču Dejana Stankovića koji će rekordnu, 103. utakmicu za reprezentaciju.
-Deki je legenda. Svako od nas poželeo bi da ima karijeru kakvu je on imao. Bio je motor reprezentacije, naša snaga u svakoj utakmici. Ako sam nešto naučio i ako bi da uzmem nešto od njega, to je odnos prema dresu, prema fudbalu, uvek isti, uvek maksimalan. I, da naglasim, uvek je bio na usluzi mlađim igračima – dodao je Tošić.
Nemanja Matić naveo je da je Stanković bio jedan od njegovih idola u detinjstvu.
-Velika mi je čast što ću biti akter utakmice koja će ostati upisana zlatnim slovima u analima našeg fudbala – naveo je Matić.
On je dodao da poštuje ekipu Japana koja ima jak timski duh, ali da očekuje pobedu u petak.
Dušan Tadić bio je akter prethodne prijateljske utakmice Srbije i Japana, aprila 2010. godine u Osaki (3:0).
-Odlična su reprezentacija, jedna od prvih koja je obezbedila plasman na Mondijal u Brazilu. Veliki broj igrača je u evropskim klubovima i meč u Novom Sadu doživljavamo kao da je kvalifikacioni jer bi svaki drugačiji pristup bio opasan po nas – konstatovao je Tadić.
On je priznao da mu je žao što do sada nije bio u prilici da igra u timu sa Stankovićem.
-I ja sam ga gledao kao idola. Počastvovani smo privilegijom koja je pred nama i sada imamo obavezu da uradimo sve da se Deki oprosti spektaklom i pobedom nad Japanom – zaključio je Tadić.
Prijateljski meč između Srbije i Japana igra se u petak u Novom Sadu od 17.30.

Povezana vest:  Ilić i Babović podržali igrače Radničkog