diego_maradona_argentina_vs_greceNapoli zove Maradonu na klupu

 

Vrhunac profesionalne fudbalske karijere Dijego Maradona imao je u Napoliju koji je odveo do dve titule u Seriji A, kao i na tron Kupa UEFA-e.

Aktuelni selektor argentinske reprezentacije mogao bi na istom mestu samo kao trener, ako je verovati natpisima italijanskih i argentinskih medija koji tvrde da mu klub iz Serije A nudi profesionalni angažman na klupi.

Povezana vest:  Santos: Pet evropskih klubova može da priča sa Nejmarom



To je nastavak priče koja kazuje da će Maradona napustiti selektorsku poziciju među gaučosima, što u Argentinskom savezu ne žele ni zamisliti, a ni prihvatiti.

Poznata je Maradonina izjava prema kojoj „sanja da jednog dana vodi Napoli“, baš kao što odzvanja i ona nakon ispadanja sa SP „To je to, moje je vreme prošlo“ na koju su očito spremno reagovali u italijanskom prvoligašu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Slavlje na Karaburmi, početak lepe serije

U igračkim je danima od 1984. do 1991. Maradona sa Napolijem osvojio dva skudeta, Kup UEFA-e, Italijanski kup i Superkup. Klub ga je, tvrdi argentinska TV-stanica „Torneos y Competencias“, već kontaktirao.

Inače, aktuelni trener Napolija Valter Mazari tek je nedavno produžio ugovor sa Napolijem koji je u prošloj sezoni doveo do šestog mesta na tabeli Serije A.

Povezana vest:  Odložen meč Škednije i Vardara iz bezbednosnih razloga