naomi-campbell-milanNaomi Kembel gnevna zbog pitanja o krvavom dijamantu

 

Engleska manekenka Naomi Kembel (Campbell) ljutito je napustila intervju za televiziju ABC pošto je zamoljena da komentariše navode da joj je bivši predsednik Liberije Čarls Tejlor (Charles Taylor) poklonio „krvavi dijamant“.

-Nisam dobila nikakav dijamant i ne želim da o tome govorim – izjavila je slavna manekenka, a prenosi sajt TV emisije Access Hollywood koja prati živote slavnih.

Povezana vest:  VINTAGE BY MIRJANA VUJČIĆ

Pojam „krvavi dijamant“ odnosi se na dijamante iskopane u ratnim područjima a čijom su trgovinom finansirani ratovi, najčešće u Africi.

-Čuli smo da niste pomogli istrazi u ovom veoma značajnom slučaju – naveo je reporter misleći na izveštaje u kojima se navodi da bi svedočenje Naomi Kembel moglo da pomogne u povezivanju Tejlora s trgovinom „krvavim dijamantima“.

Povezana vest:  Podmladite svoju kožu za samo 7 dana

Kada je čula komentar, manekenka je prekinula intervju i izgledalo je kao da je u prolazu udarila kameru.

Čarls Tejlor je bio jedan od glavnih ratnih vođa za vreme prvog građanskog rata u Liberiji, 1990-ih godina. Po završetku sukoba, izabran je za predsednika.

Pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, Tejloru se sudi za umešanost u zločine počinjene za vreme građanskog rata u Sijera Leoneu.

Povezana vest:  „Školica života" uz podršku vodećih menadžera Srbije