Sammy_Wanjiru

Samoubistvo olimpijskog šampiona u maratonu Vandžirua

 

Olimpijski šampion u maratonu, Semi Vandžiru (Sammy Wanjiru) iz Kenije, izvršio je samoubistvo skočivši sa balkona svoje kuće nakon porodične svađe sa suprugom i još jednom ženom, saopštila je jutros kenijska policija. Vandžiru (24), postavio je rekord na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, i bio je najmlađi maratonac koji je ikada pobedio na četiri velika svetska maratona.

Povezana vest:  Juniori Srbije spremni za šampionat u Kanadi

Šef policije kenijske Centralne provincije rekao je da je Vandžiru poginuo tako što je skočio sa balkona svoje kuće u graju Njahururu, a to se, prema rečima jednog neimenovanog policijskog zvaničnika, desilo nakon što se posvađao sa svojom ženom.

Vandžiru, koji je voleo da popije, bio je u kući sa drugom ženom kada se pojavila njegova supruga, rekao je taj zvaničnik i dodao da se maratonac ubio u nedelju uveče. Iza sebe je imao seriju porodičnih problema, a prošlog decembra je optužen da je iz automatske puške ranio svog telohranitelja i da je pretio smrću supruzi i kućnoj pomoćnici. Vandžiru je odbacio sve optužbe i pušten je uz kauciju.

Povezana vest:  Zilkić: Barselona je kruna Ameline karijere

U Pekingu 2008. godine postavio je olimpijski rekord istrčavši maratonsku stazu za dva sata, šest minuta i 32 sekunde. Zatim je pobedio na maratonima u Londonu 2009. godine i u Čikagu – 2009. i 2010. godine.

Na aprilskom mataronu u Londonu je odustao od trke zbog povrede kolena.