A260961Insignia lider D segmenta

 

 

Insignia je automobil sa sofisticiranim, sportskim dizajnom i izuzetnim tehnologijama. Ovaj model je simbol ekonomičnosti, prefinjenosti i stila koji je stekao brojne ljubitelje širom Evrope i kod nas. Već početkom  2010. godine prodaja Insignije je bila daleko ispred ostalih iz svog segmenta da bi u avgustu iste godine dostigla čak 27 odsto prodaje segmenta. Godina 2010. je bila vrlo značajna za Insigniju, jer je u tom periodu prodato 309 vozila što je rekord u segmentu D i čime je Insignia postala lider na srpskom tržištu.

Insignia je sa svoje tri izvedbe – Hečbek, Sedan i Sports Tourer – dobila oko 40 nagrada, uključujući i priželjkivanu nagradu za Automobil godine 2009, kao i nagradu koju po drugi put 2010. godine osvojila Opel Insignia OPC Sport Turer za „Najbolji sportski automobil godine“ (Best Car of the Year) u kategoriji karavana. Takođe je proglašena za automobil koji se najmanje kvari u konkurenciji 230 testiranih vozila za šta je dobila pet zvezdica na Dekra izveštaju o nedostacima.

Povezana vest:  Radulović Automobili novi ovlašćeni servis kompanije Fiat Automobili Srbija

A265411Suštinska prednost Insignije u odnosu na druge automobile u svom segmentu je pre svega stepen tehnološke inovativnosti.  Adaptivni  4×4 pogon na sva 4 točka u kombinaciji sa prilagodljivom FlexRide premijum šasijom i elektronski kontrolisanim eLSD diferencijalom, postavlja nove standarde u vožnji i upravljanju. Studije pokazuju da Insignijini kupci posebno cene ovu novinu. Oko 45% Opelovih kupaca u Evropi koji naručuju 2,0-litarski benzinski tubo motor dodaju u svoje Insignije i opcionalni Adaptivni 4×4 sistem. Adaptivni 4×4 sistem samo je jedna od mnogih inteligentnih tehnologija ponuđenih u modelima Insignije. Ponuda Insignije predstavlja inovacije kao što su prilagodljiva bi-ksenonska svetla AFL+ sa svojih devet funkcija i Opel Eye sistem prednje kamere, sa upozorenjem pri izlasku iz trake i prepoznavanjem saobraćajnih znaka.

Povezana vest:  U Mađarskoj počela serijska proizvodnja najnovije porodice Opelovih motora

Kruna Insignijinog kvaliteta su enterijer i izvanredna sedišta za vozača sa ventilacijom sertifikovana od strane AGR-a (Udruženja specijalista za zdrava leđa), koja predstavljaju samo jednu od opcija u personalizovanju enterijera za svakog kupca Insignie.

Sedišta se u potpunosti uklapaju u savremeni kožni enterijer u konjak boji karakterističan za vozila više klase naglašavajući tako i jasan modni stav. Nekoliko različitih tehnika opšivanja – kontrastno  sa blagom, kašmirnom bojom – korišćene su ovoj liniji ne samo na sedištima već i na detaljima na vratima, upravljaču, kao i menjaču. Potpisna oštrica Insignije ušivena je na sedištu i podnim otiračima. Crna unutrašnjost je sa punom kožnom opremom radi osećanja luksuza.

Povezana vest:  Opel Astra Sports Tourer - priča o uspehu, proizvodna prekretnica: stohiljadita Astra u karavanskoj izvedbi silazi sa proizvodne trake