iOn

Sajam u Frankfurtu u znaku automobila na struju

 

Međunarodni Sajam automobila u Frankfurtu (Internationale Automobil Auštellung, IAA) koji se održava od 15. do 25. septembra biće u znaku električnih automobile za koje je izdvojena jedna sajamska hala, najavilo je danas Udruženje auto-industrije Nemačke (VDA).

Frankfurtski IAA važi za najvažniji skup automobilske industrije u svetu. U hala za automobile na električni pogon izlagaće proizvođači, kao i druge grane industrije koje se bave tom temom – hemijska i elektronska industrija, saopštilo je Udrzuzenje VDA na konferenciji za štampu.

Povezana vest:  Audi RS6 Avant poseduje nezamislive performanse

-Taj nastup će u pogledu kvaliteta i brojnosti biti mnogo veći nego na drugim sajmovima, na primer u Ženevi – rekao je šef VDA Matijas Visman.

On je kritikao „rasprostranjeni stereotip prema kojem Nemci kasne u pogledu vozila na električni pogon“ po čemu su ih petekli Francuska, SAD ili Japan.

Visman je obećao „vatromet novih modela“ na 64. frankfurtskom sajmu i najavio povratak nekih velikih imena kojih nije bilo zbog krize, kao što su Ševrolet, Kadilak i Honda. Nemačka federacija očekuje dolazak ukupno oko 900 izlagača, dok je lane bio 781, očekuje i više posetilaca, a i izložbeni prostor će biti veći nego 2010. godine.

Povezana vest:  Novi Ford Mondeo za 2011: napredne tehnologije, vrlo štedljivi pogonski agregati i novi izgled