Opel LPG

Opel LPG inicijativa: Smanjuje troškove goriva za 40%

Dok cene goriva konstanto osciliraju a ekološka svest društva nastavlja da raste, Opel ekonomičnim i ekološki nastrojenim vozačima nudi atraktivnu alternativu sa svojim LPG modelima. Opel lansira svoju novu LPG inicijativu sa Corsa LPG ecoFLEX modelom, koji već može da se naruči. LPG (TNG-tečni naftni gas) verzije  modela Meriva, Astra, Zafira Tourer i Insignia će vremenom isto postati deo ponude,

Sa ovim novorazvijenim modelima koji imaju Euro 5 sertifikat, Open nudi kompletno LPG fabričko rešenje, time obezbeđujući da se dostavljaju sa najvišim Opel kvalitetom i da dolaze sa punom garancijom proizvođača.

Nezavisno od godišnje kilometraže i upotrebnog profila vozila, cene goriva se mogu smanjiti za oko 40% sa LPG-jem. Takođe, sve ide u korist ekološke strane vozila: emisija CO2 pri radu LPG-ja je do 15% niža nego u istim modelima koji koriste benzin.

Nova Corsa 1.2 LPG ecoFLEX nudi 61 kW/83 KS u LPG režimu (i 63 kW/85 KS pri upotrebi benzina). Kao model sa tri vrata, proizvodi samo 110 g/km CO2, a u verziji sa petoro vrata emituje 115 grama. Ostala četiri LPG ecoFLEX modela koji treba da uslede su zasnovani na 1,4-litarskim turbo benzinskim motorom.

Povezana vest:  Nova Ford Fiesta – milion prodatih u Evropi

Opel LPG _1Pogon dvostrukim gorivom produžava domet

Svi Opelovi LPG ecoFLEX modeli ispunjavaju Euro 5 emisione standarde i funkcionišu bivalentno – sa LPG i benzinom – pružajući znatno duži domet rara. To znači da je domet od 1.100 km do 1.500 km moguć sa punim rezervoarima benzina i LPG-a. Nivo gasa u LPG rezervoaru je prikazan na petodelnoj skali. Kao i njene kontrole upravljanja, lako je uočljiva i postavljena nadomak vozača. Promena režima (LPG na benzin i obrnuto) se dešava automatski ili preko tastera za podešavanje.

Moderni LPG motori koriste sve prednosti selektivnog ubrizgavanja goriva po cilindru. Kako bi maksimizirali moguć učinak, usisni i ispusni ventili, kao i dodaci za ventilsko sedište motora  su posebno očvrsnuti u Opelovim LPG modelima. Opelovi inženjeri se time suprotstavljaju većem stepenu habanja pri upotrebi LPG-a tako da još neki dodaci koji bi nadomestili manju masnost alternativnog goriva apsolutni nisu potrebni. Intervali posebne usluge takođe nisu potrebni.

Povezana vest:  Sve na jednom mestu za samo 15 minuta

Opelovi LPG sistemi su podvrgnuti standardnim testovima i pregledima, koji predupređuju svaki povećan rizik od požara. Pored toga, sprovedeni su i sveobuhvatni testovi i testovi sudara koji ispunjavaju posebne stroge kriterijume kompanije. Opelov LPG sistem je u potpunosti instaliran u delovima automobila koji su zaštićeni od sudara, i optimalno je integrisan u bezbednosnu strukturu vozila.

 

Fabrički LPG : Individualnost sa punom garancijom proizvođača

 

Opelova fabrika specijalnih vozila (Opel Special Vehicles GmbH (OSV)), Opelova filijala koja je spacijalizovana za specijalna izdanja i prepravke vozila, takođe je odgovorna za nove LPG verzije. Kupci svoje LPG automobile dobijaju sa visokokvalitetnom modernom tehnologijom na koju su navikli iz Opelovih fabrika – uključujući i izdržljivost, garanciju proizvođača, maksimalnu bezbednost i neograničen prostor u kabini.

 

Poreske olakšice za LPG određene do 2018. godine

Povezana vest:  Continental otvorio vrata “Taraxagum Lab Anklam”: nova istraživačka laboratorija za proizvodnju gume od maslačka počela sa radom

 

Akt Nemačke agencije za obnovljivu energiju (EEG) obezbeđuje poreske olakšice za LPG do 2018. godine. LPG će kao gorivo biti oporezovan sa 9,45 evrocenti po litru.

Trenutno ima preko 5,5 miliona automobila koji koriste LPG na evropskim putevima. Preko 400.000 vozila koristi 6.200 LPG pumpi u Nemačkoj. (Izvor: DVFG, Nemačka asocijacija za tečni gas). Njihova prosečna cena po litru LPG-a je 0,72 evra, u poređenju sa cenom premijum benzina od preko 1,50 evra, što znači da potrošači LPG-a napune rezervoar upola cene. Čak i kada beleži nešto veću potrošnju pri upotrebi LPG-a, ušteda sa ovom vrstom goriva ipak dostiže oko 40%.

I poslednja, ali ništa manje važna prednost je povoljan porez na vozila. Vlasnik modela Corsa sa benzinskim motorom mora da plati 44 evra godišnje , dok je porez na LPG verziju samo 26 evra – tako da ušteda na porezu iznosi preko 40%.