Mazda-CX-5_2011_Action_01__jpg72

Svetska premijera nove Mazde CX-5 na Salonu automobila u Frankfurtu 2011

Mazda Motor Corporation predstaviće svetsku premijeru nove Mazde CX-5 na Salonu automobila u Frankfurtu 2011 (od 13. septembra do 25. septembra 2011). CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji će u sebi sadržati celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu ‘KODO – duša pokreta’.

Mazda CX-5 uzdiže element zabave u vožnji – zaštitni znak svih Mazdinih automobila – na sasvim nov nivo. Automobil će na ostalim tržištima biti predstavljen početkom 2012. Baziran na SKYACTIV tehnologij koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizel motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i šasiju, CX-5 objedinjuje precizno upravljanje i visoku udobnost sa izuzetnim ekološkim i sigurnosnim karakteristikama.

Povezana vest:  Unapređena verzija MX-5 stiže u Evropu na jesen

Ponuda motora za model CX-5 evropskih specifikacija uključuje Mazdin SKYACTIV-G 2,0-litarski motor i SKYACTIV-D 2,2-litarski dizel motor, koji stoji na raspolaganju u dve verzije različitih snaga. Oba motora imaju revolucionarni razmer kompresije od 14:1 za postizanje optimalne efikasnosti. Mazda se kod ovog kompaktnog SUV-a fokusirala i na dostizanje izuzetnih rezultata u oblasti očuvanja životne sredine, pa je emisija CO2 manja od 120 g/km za SKYACTIV-D 2,2-litarski motor*.

Povezana vest:  Prodajna akcija BMW automobila serije 1 i 3 u Delta Motorsu

CX-5 je prvi serijski model koji će prikazati Mazdinu novu dizajnersku temu ‘KODO – duša pokreta’, prvi put viđenu kod koncepata Mazde SHINARI i Mazde MINAGI. Jedinstvene teme KODO dizajna uključuju istaknutu prednju masku i dinamičan oblik koji utelovljuje snažan izraz vitalnosti i agilnosti.

Uz CX-5, na Mazdinom štandu u Frankfurtu naći će se i obnovljena Mazda3, koja sada ima još nižu emisiju CO2, sportskiju i stabilniju voznu dinamiku i osveženi dizajn enterijera i eksterijera.

Salon automobila u Frankfurtu biće otvoren za medije 13. i 14. septembra, a za javnost od 15. do 25. septembra 2011. Mazda će svoju konferenciju za medije održati u utorak, 13. Septembra, u 14:15.

Povezana vest:  Momačka sprava za prestiž

* SKYACTIV-D 2.2 model niže snage s prednjim pogonom, SKYACTIV-MTručnim menjačem i i-stop sistemom

Glavni ekponati na Salonu automobila u Frankfurtu 2011:

Glavni eksponati

Mazda CX-5 (svetska premijera)

Mazda3 fejslift (evropska premijera)

Tehnički eksponati

Novi Mazdin SKYACTIV-G benzinski motor s direktnim

ubrizgavanjem

Novi Mazdin SKYACTIV-D  čisti dizel motor

Novi Mazdin SKYACTIV-Drive automatski menjač

Novi Mazdin SKYACTIV-MT ručni menjač

Aktuelni modeli

Mazda2, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-7

 

{vsig}MAZDA_CX_2011{/vsig}