Mazda_CX-5_2012_front

Mazda CX-5 osvojila nagradu za najbolji dizajn u 2012. po izboru čitalaca Auto Bilda
 
Ko je najlepši u Evropi? Čitaoci Auto Bilda su odlučili: pobednik u kategoriji SUV, ven i automobili sa pogonom na sva četiri točka je Mazda CX-5. Oko 200.000 čitalaca ovog magazina iz 15 zemalja odlučilo je sa 17,8 odsto glasova da model CX-5 ima interesantniji dizajn i od modela Audi A6 (drugo mesto sa 10,8 odsto glasova) i Audi Q3 (treće mesto sa 9,9 odsto glasova).
 
Mazda_CX-5_2012
Forma i funkcija u savršenoj ravnoteži
 
Mazda CX-5 je prvi serijski model koji u sebi ima integrisan Mazdin novi jezik dizajna KODO – duša pokreta. Ovaj koncept inspirisan je lepotom i snagom pokreta koje nalazimo u prirodi. Atletska figura CX-5 razlikuje ovaj model od ostalih u istoj kategoriji, čineći ga originalnim i inovativnim predstavnikom novog jezika dizajna.
Model Mazda CX-5 dostupan je kupcima u raznovrsnim varijantama: kupci mogu da kombinuju pogon na prednjim točkovima ili na sva četiri točka, biraju između benzinskog i dizel motora, opredele se za šestostepeni manuelni menjač ili automatski menjač (Skyactiv-Drive) – kupcima na raspolaganju stoji ukupno 21 varijacija istog modela. U svakoj od ovih varijanti dostupan je i inovativni start-stopp-sistem i-stop.

 

Povezana vest:  GM nastavlja razvoj vozila na električni pogon novim probnim voznim parkom električnog Chevrolet Cruze-a