2013-12-18-opel-adam-289353-mediumSve je u uglu gledanja: Opel ADAM jedinstven u svakoj veličini

Opel ADAM je stigao do Severnog pola. Kao Deda Mrazov crveno-beli snegomobil, doneo je puno poklona. To podrazumeva pet novih svežih boja karoserije za ADAM i 4 nove boje krova, mnoštvo domišljato ofarbanih detalja na dizajnu i tri nove tkanine za sedišta koje ovom šik urbanom automobilu pružaju još veći stepen individualnosti. Uz sve ovo, sada možete da kombinujete 16 boja karoserije i 6 različitih boja krova.
Ali ADAM ne izaziva oduševljenje samo u svojoj originalnoj veličini – inspiriše kreativnost i u minijaturnom formatu. To je model ove uspešne Opelove pridošlice u razmeri dovelo 1:43 pravo pred kameru. Sa jedinstvenom foto projektom, fotograf Axel Wierdemann iz Visbadena pretvorio je mikro ADAM-a u veliku zvezdu. On je na jedinstven i kreativan način fotografisao ADAM u najpopularnijem formatu igračaka, zajedno sa malim likovima iste razmere – ali ne u studiju. To se desilo nedaleko of doma modela ADAM, napolju u njegovom prirodnom okruženju. Ideja je bila da iskoristi najtrivijalniju realnost, da se igra sa lokacijom, sa automobilom i sa likovima, i da radije iskoristi neke mehaničke trikove umesto fotošop rešenja kako bi dočarao ADAM-ov život.

Povezana vest:  Kompanija Porsche SCG na 49. Međunarodnom salonu automobila ponovo u Hali 5 (FOTO)

2013-12-18-opel-adam-289355-mediumOpel ADAM 2014: Sa više boja i većom individualnošću u drugoj godini

ADAM pokazuje koliko je jedinstven i neverovatan u originalnoj veličini, a sada nudi još više mogućnosti za podešavanje. Kupci modela ADAM sada mogu da biraju između 16 boja karoserije – koje se mogu koristiti za telo i za krov vozila – i 6 ekskluzivnih boja krova koje se mogu kombinovati sa ovim bojama prema ukusu svakog kupca. Nove boje za karoseriju su eleganta srebrna (nazvana „Silverwalker“), tamno braon („M. Darkside“), živahna plava („Let it Blue“), odvažna limeta zelena („Dancing Green“) i suptilna topla siva („Pink-Kong“); tri boje (tamno braon, limeta zelena i živahna plava) su sada ponuđene i kao ekskluzivne boje za krov.
Tu su i tri nove vrste tkanine za sedišta, tri nova detalja u unutrašnjosti i dve nove boje enterijera, jedno novo rešenje za prostor iznad glave, dve nove boje unutrašnjeg retrovizora i tri nova detalja na spoljašnjim retrivizorima, kao i nova boja za logo i dva nova kompleta spoljašnjih ukrasa koji dodatno proširuju mogućnosti individualizacije modela ADAM. Tako Opel ADAM postaje još stilizovaniji i šareniji dok ulazi u drugu godinu na tržištu, dodatno jačajući svoju ulogu modnog šampiona individualizacije.
Takođe, dva posebna modela – ADAM Black Link i ADAM White Link – ne samo da nude veoma poseban crno-beli dizajn pametnog telefona sa aluminijumskim detaljima, već i zgodan nagrađivani IntelliLink multimedijalni sistem i Siri Eyes Free podršku kao standard.

Povezana vest:  AMSS od iduće godine u programu Eurotest

Foto avanture ispred vrata za mikro ADAM

Granice između realnosti i sveta maketa automobila su stručno zamagljene. Ovde je fokus stavljen na mali Opel ADAM u razmeri 1:43. Cilj foto projekta Axel Wierdemanna sa ADAM-om u glavnoj ulozi je bio da stvori novi svet slika dok model ostaje koliko je god moguće realan i autentičan. Wiedermann je izbliza fotografisao obične minijaturne automobile i figure sa dugačkim vremenom ekspozicije, intenzivno se poigravajući sa prilično jednostavnim, a domišljatim svetlosnim efektima. Mali svakodnevni predmeti kanalisani su da predstavljaju sasvim drugačije predmete. Na primer, štapić od sladoleda je pretvoren u skakaonicu, karte za bioskop su postavljene tako da predstavljaju savršen crveni tepih ispred impresivnih kulisa. Fotografije odaju utisak da su snimljene u različitim godišnjim dobima u različitim zemljama, ali su ustvari snimljene na travnjaku ispred kuće ovog fotografa u Rajna-Majna regionu, veoma blizu sedišta Opela u Riselshajmu. Da li vam to zvuči previše apstraktno? Pregledajte naše fotografije ADAM-a u svetu čuda – i jedno je zagarantovano: Opel ADAM će vas oduševiti čak i u minijaturnom formatu!

Povezana vest:  Baterije Chevrolet Volt-a mogle bi podstaći razvoj obnovljivih izvora energije