sebastian_loebRELI

ŠAMPION ODLIČNO POČEO U FRANCUSKOJ

Prvi korak ka tituli

 

Rešen je Sebastijan Loeb da na domaćem terenu potvrdi sedmu uzastopnu titulu. Odlično je započeo reli u Francuskoj, bez obzira što je sa Korzike takmičenje prebačeno u region Alzasa, i posle prvog dana nalazi se na vodećoj poziciji. Francuz je od prve etape pa u narednih sedam pokazao ko je glavni favorit za trijumf u zemlji Galskih petlova.

Imao je Loeb i trenutak nostalgije pred početak druge etape Frstplan 1:

– Ovo je prva etapa koju sam odvezao kada sam počeo da se takmičim u reliju. Na njoj sam debitovao.

Povezana vest:  Dušan Borković ostvario drugo vreme na slobodnom treningu pred 5. i 6. trku ETCC-a

Sve ostalo što je pokazao prvog dana daleko je od debitantskog. Trenutno ima skoro 23 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog klupskog kolege Danija Sorda. Španac je uspeo da na treće mesto istisne Sebastijana Ožijea iako je Francuz tokom većeg dela prvog dana takmičenja bio odmah iza Super Seba. Trenutni zaostatak Ožijea za Loebom je 25 sekundi.

Sitroen je juče dominirao, kao i tokom većeg dela sezone. Na prvih pet pozicija se nalaze četiri Sitroena, a samo je Jari-Mati Latvala iz fabričke ekipe Forda uspeo da se ugura između francuskog proizvođača sa 41 sekundom zaostatka.

Povezana vest:  ALPE ADRIA MOTO ŠAMPIONAT, Milovanović treći na Hungaroringu

Peter Solberg u privatnom Sitroenu nalazi se na petom mestu sa 45 sekundi zaostatka, dok je na šestoj poziciji Miko Hirvonen u Fordu sa skoro dva minuta zaostatka.

Odlično se u Francuskoj snašao Kimi Raikonen koji se trenutno nalazi na sedmom mestu, a iza njega se nalaze Fedriko Viljagra, Metju Vilson i Ken Blok.

Rezultati prvog dana: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 1:18:27,8 čas, 2. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 22,7, 3. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen C4) + 25,6, 4. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 41,8, 5. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 45,8, 6. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 1:50,8, 7. Kimi Raikonen (Finska, Sitroen C4) + 3:27,4, 8. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 5:34,6, 9. Metju Vilson (Velika Britanija, Ford Fokus) + 5:58,1, 10. Ken Blok (SAD, Ford Fokus) + 7:01,4…

Povezana vest:  Pavlović trijumfalno započeo sezonu