hemofarm-ekipaEVROLIGA

Hemofarm bez Evrolige, uprkos pobedi

 

Košarkaši Hemofarma nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Evroligu, iako su večeras u Vršcu pobedili Albu iz Berlina sa 78:73 (21:23, 16:17, 18:13, 23:20). Hemofarm je u prvoj utakmici izgubio sa šest poena manjka, tako da je ispao zbog koš razlike.

Vršačkoj ekipi nedostajale su bukvalno sekunde da izbori plasman u završno, treće kolo i dvoboj sa Spiruom, ali je Džulijus Dženkins dao koš dve sekunde pre kraja.

Povezana vest:  CSKA teško do pobede nad Bambergom

Vrščani su sve vreme „jurili“ potrebnu prednost, ali su stvari delovalo na momente loše, pošto je Alba često vodila. Ipak, u poslednjoj četvrtini, Hemofarm je došao do 10 poena prednosti nešto više od minut pre kraja posle trojke Milana Mačvana – 76:66.

Alba se ,međutim, brzo približila posle poena Imanuel Mekelroja i Marka Marinovića, dok je Milivoje Božović postigao još jedan poen za Hemofarm.

Povezana vest:  Perasović: Meč protiv Zvezde nije presudan

Odlučujući trenutak utakmice desio se 30 sekundi pre kraja, kada je Mačvan promašio oba slobodna bacanja, čime je Alba dobila mnogo vremena.

Berlinci su iskoristili preostalo vreme, a Hemofarm nije uspeo da se sačuva.

Zahvaljujući dobrom skoku i promenjenoj odluci sudija, Dženkins je imao priliku da šutne i pogodi trojku dve sekunde pre kraja, što je domaćem timu samo dalo šansu za promašeni šut iz očaja sa više od pola terena.

Povezana vest:  Bojan Bakić u Metalcu

Utakmice Alba-Spiru Šarloa igraju se sledeće nedelje.