Jamaha: Ferrari nam je najveći suparnik za Rosija

 

valentino_rossi-yamahaFerrarijev direktor je davno izjavio da bi im Rossi bio idealan kandidat za mesto u trećem bolidu u slučaju promene pravila, no harizmatični Italijan ipak nije tako ni blizu prelasku u Formulu 1.

Direktor Jamahine MotoGP ekipe Davide Brivio je izjavio da bi sjajna prošlonedeljna testiranja sa Ferarijem Valentina Rosija mogla naterati da ponovno razmisli o eventualnom prelasku u najbrži circus na svetu.

Povezana vest:  Borković uspešno „osedlao" Lava

Rosi, smatra da je propustio zlatnu priliku da se pridruži Formuli 1 te sa Ferarijem povremeno testira samo zbog ličnog zadovoljstva I, naravno, zabave.

-Njegova odlična vremena me moraju zabrinjavati jer bi Valentino posle njih doista mogao imati želju promeniti sport u kojem se takmiči – izjavio je Brivio za Gazzettu dello Sport.

Povezana vest:  Dušan Borković napustio TCR Evropa šampionat nezadovoljan statusom u ovom takmičenju i brojnim štetnim odlukama po njegov tim

Dukati je ipak najstvarniji suparnik.

Rosijev ugovor s Jamahom ističe na kraju godine, a Italijan se do sada povezivao sa Dukatijem. -Najveća opasnost je Ferari – dodao je Brivio.

Brivijevijeve posljednje komentare treba posmatrati u kontekstu šale jer je Dukati, koji je za Rosija spreman izdvojiti veliku svotu, i dalje Jamahin najveći suparnik da se za 2011. godinu osigura Rosijeve usluge.