Nick Heidfeld potpisao sa Mercedesom?!

 

nick_heidfeldMenadžer Nika Heidfelda je izjavio da je njegov štićenik od sada fokusiran na podržavanje napora glavnih vozača ekipe za koju je potpisao. Posle potpisivanja ugovora s Nikom Rosbergom i Mihajlom Šumaherom, Mercedes Grand Prix je u svoj tim na mesto trećeg i rezervnog vozača doveo još jednog Nemca, javljaju strani mediji.

Povezana vest:  F1 ostaje u Maleziji još tri godine

Reč je o Niku Heidfeldu, bivšem BMW-ovom vozaču, koji se posle povlačenja nemačkog proizvođača nije uspeo osigurati mesto vozača za 2010. godinu budući da je od svih timova sa kojima je pregovarao tražio i finansijska primanja. U intervju koji je dao nemačkim novinama Bild, Heidfeldov menadžer Andre Theuerzeit je rekao:

-Nik će se u potpunosti koncentrisati na posao rezervnog i test vozača i da podrži glavne vozače u ekipi. Nik je bio fokusiran na mjesto u jednoj od vodećih timova, u startnoj postavi, no za to, nažalost, nismo uspjeli potpisati.

Povezana vest:  Rikardo se nada da će naredne nedelje produžiti ugovor sa Red Bulom

Vest o Heidfeldovom potpisivanju sa Mercedesom još nije potvrđena, ali ukoliko je istinita najverojatnije će biti potvrđena u ponedjeljak, 25. januar, kada će Mercedes Grand Prix na prošlogodišnjem Brawnovom bolidu predstaviti vizualni identitet za 2010.