karate logo EP 2014KARATE
Uspešan prvi dan na EP u Finskoj

49. Evropsko prvenstvo za seniore održava se od 1. do 4. maja 2014. godine u Tampereu u Finskoj. Prvog dana na programu su bila pojedinačna takmičenja i na kraju u finale se kvalifikovala Cvrkota Sanja, a kroz repasaž šansu za bronzanu medalju stekli su: Madžarević Marija, Milivojčević Jelena, Čomagić Ivana, Joksić Stefan, Jovanović Miloš i Bitević Slobodan.
U katama pojedinačno za seniorke Madžarević Marija je u prvom kolu pobedila Adilović Aminu iz Bosne i Hercegovine sa 5:0, u drugom kolu je pobedila takmičarku Mađarske Sterck Lauru sa 5:0, u trećem kolu je pobedila takmičarku Nemačke Bleul Jasmin sa 4:1, da bi u polufinalnom susretu izgubila od takmičarke iz Italije Bottaro Viviane sa 0:5. U borbi za bronzanu medalju kroz repasaž sastaće se sa Bozan Dilarom iz Turske.
U borbama pojedinačno za seniorke -50kg Milivojčević Jelena je u prvom kolu pobedila Halilagić Unu iz Bosne i Hercegovine sa 2:0, u drugom kolu je pobedila Akdag Gulsah iz Švedske sa 3:1, a u polufinalnom susretu je izgubila od Ozcelik Serap iz Turske sa 0:2. U borbi za bronzanu medalju kroz repasaž sastaće se sa Bouderbane Sophijom iz Francuske.
U borbama pojedinačno za seniorke -55kg Arandjelovic Branka je u prvom kolu pobedila Kadzova Niku iz Rusije sa 6:0, u drugom kolu je pobedila Panait Olga Cristina iz Rumunije sa 3:0 a onda je u trećem kolu izgubila od Kovačević Jelene iz Hrvatske sa 0:2.
U borbama pojedinačno za seniorke -61kg Cvrkota Sanja je u prvom kolu pobedila Kaup Stephanie iz Austrije sa 2:0, u drugom kolu je pobedila Darchiashvili Dianu iz Gruzije sa 4:1, u trećem kolu je pobedila Suchankova Ingrid iz Slovačke sa 2:0 i u polufinalnom meču je pobedila Maksimović Jelenu iz Crne Gore sa 2:0. U finalnom susretu u borbi za zlatnu medalju sastaće se sa Lenard Anom iz Hrvatske.
U borbama pojedinačno za seniorke -68kg Čomagić Ivana je u prvom kolu pobedila Mourad Rim iz Švedske sa 2:0 a u drugom kolu je izgubila od Sheroziya Inge iz Rusije sa 1:3 koja ju je povukla u repasaž gde je iskoristila priliku i prvo pobedila Bruederlin Ramonu iz Švajcarske na izjašnjenje nakon rezultata 1:1 a zatim je pobedila Stubleva Aleksandru iz Bugarske sa 1:0. U meču za bronzanu medalju sastaće se sa Tubić Ivonom iz Hrvatske.
U borbama pojedinačno za seniorke +68kg Filipovic Tamara je u prvom kolu pobedila Vojdinovska Klimentinu iz Makedonije sa 8:0 a zatim je u drugom kolu izgubila od Palacio Gonzalez Laure iz Španije na izjašnjenje nakon rezultata 3:3.
U katama pojedinačno za seniore Pajkić Dejan je u prvo kolu izgubio od Baljanli Turala iz Azerbejdžana sa 2:3.
U borbama pojedinačno za seniore -60kg Antić Marko je u prvom kolu pobedio El Shafei Adama iz Škotske sa 6:0 a u drugom kolu je izgubio od Gomez Garcia Matiasa iz Španije na izjašnjenje nakon rezultata 0:0.
U borbama pojedinačno za seniore -67kg Joksić Stefan je u prvom kolu pobedio Dobrotka Richarda iz Slovačke sa 2:0 a zatim je u drugom kolu izgubio od Aliyev Niyazia iz Azerbejdžana sa 2:3 koji ga je povukao u repasaž gde je prvo pobedio Triantafyllis Dimitriosa iz Grčke sa 3:1 a zatim Tabaković Suada iz Bosne i Hercegovine sa 3:0. U meču za bronzanu medalju sastaće se sa Scognamiglio Maurom iz Italije.
U borbama pojedinačno za seniore -75kg Jovanović Nikola je u prvom kolu pobedio Kutt Munira iz Izraela sa 1:0 a zatim je u drugom kolu izgubio od Kosmas Nikolaosa iz Grčke sa 1:2.
U borbama pojedinačno za seniore -84kg Jovanović Miloš je u prvom kolu pobedio Sadik Sadika iz Bugarske sa 2:1 a zatim je u drugom kolu izgubio od Gunduz Gokhana iz Turske sa 0:3 koji ga je kao finalista povukao u repasaž gde je prvo pobedio Jahić Harisa iz Slovenije sa 4:2 a zatim Bolat Mehmeta iz Nemačke na izjašnjenje posle rezultata 1:1. U borbi za bronzanu medalju sastaće se sa Petersen Timothyjem iz Holandije.
U borbama pojedinačno za seniore +84kg Bitević Slobodan je u prvom kolu pobedio Molnar Daniela iz Mađarske sa 5:1, u drugom kolu je pobedio Vizuete Fernandez Jagoba iz Španije sa 5:0, u trećem kolu je zbog nekontrolisanog udarca Cecunjanin Almir iz Crne Gore dobio kaznu Shikaku a zbog povrede Bitević nije mogao da nastupi u polufinalnoj borbi sa Erkan Enesom iz Turske. Ipak, pruža mu se prilika da osvoji bronzanu medalju u borbi kroz repasaž gde će se sastati sa Motovylin Yevhenom iz Ukrajine.

Povezana vest:  Počinje bokserski turnir 61.  „Beogradski pobednik”  -  danas boksuje Veljko Ražnatović  protiv Jermena