Ultimat fajt

Jedan manje na ulici, jedan više u ringu

Kada se spomene ime 40 – ogodišnjeg Kristijana Golubovića mnogi ga se odmah sećaju iz čuvenog dokumentarnog filma Janka Baljaka „Vidimo se u čitulji”, međutim ovaj div od čoveka skrasio se u sportu. Umesto na ulici Golubović je mesto našao u ringu. Njegova nova preokupacija je MMA – mešovite borilačke veštine, a u kasnim godinama odlučio je da se oproba i kao takmičar.

– Oduvek sam se bavio sportom jer je on slava i obrazovanje, a sada sam želeo da svo svoje znanje usmerim ka pravom putu. Želim sebi dokazati koliko mogu i hoću. Smatram da je ovaj sport idealan za mene stoga želim napraviti pravu karijeru, a to mogu samo uspeti pobedama kako kod nas, tako i u inostranstvu. – istakao je Golubović.

Povezana vest:  Mandić: Očekujem kvalitetne pripreme u Brazilu

Prvi meč ovaj gorostasi Beograđanin imao je proteklog meseca u Subotici gde je ubedljivo slavio savladavši protivnika već u prvoj rundi, a za vikend ga u Nišu (12. decembra) očekuje duel sa Bugarinom Stanislavom Drakovom.

– Meč u Nišu neće biti ni malo lak, ali sam ja maksimalno spreman za nastupajuće pesničenje. Stanislav je izuzetan borac, međutim to mu neće ni malo pomoći jer sam željan pobede. Ovaj susret će mi otvoriti vrata na međunarodnoj sceni, stoga pozivam sve da nam se u subotu pridruže i zajedno sa nam isprate jedan nesvakidašnji spektakl.

Povezana vest:  DŽUDO, SAD u džudou osvojile prvo olimpijsko zlato u istoriji

Obzirom da je ovo mlad sport kod nas sa kojim stručnjacima imate prilike da sarađujete.

– Sa svima koji imalo vrede i koji znaju da prenesu neko znanje. Ja baratam sa čak 12 borilačkih sportova. Još kao dete sam sve i svašta trenirao. U unapređenju borilačkih sposobnosti pomogli su mi Nenad Latinčić, Miroslav Ćitaković, Slobodan Radovanović i džudisti OFK Beograda.

Novi moto Kristijana Golubovića je jedan manje na ulici, jedan više u ringu.

– Cilj mi je da decu povučem sa ulica i omogućim im da se što više bave sportom. Ne želim da naprave greške kao što sam ih ja u njihovim godinama činio. Želim da ih izvedem na pravi put, a sport će im biti prva odskočna daska. U planu je da otvorim škole borilačkih veština po svim većim gradovima Srbije i da u njima rade eminentni sportski stručnjaci. Taj projekat je već u izradi, stoga ne bih previše o tome govorio.

Povezana vest:  Sudije pokrale Srbiju na SP u boksu

Da li je istina da planirate organizaciju tradicionalnog MMA turnira.

– Naravno. Cilj mi je da svake godine 14. februara na dan zaljubljenih organizujem jedan veliki spektakl koji će okupiti velikane ovoga sporta kako kod nas tako i u inostranstvu. Mi želimo širiti ljubav, a ne rat stoga će ovaj turnir za nas imati veliki značaj.- zaključio je Kristijan Golubović.