Rukometni derbi Partizana i Kolubare

 

aleksandar_blagojevic_partizan_rukometSportski direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je danas da se nada da će naredna utakmica crno – belih sa Kolubarom opravdati očekivanja i da će publika uživati u derbiju.

Partizan u nedelju u 19 sati dočekuje Kolubaru u sportskom centuru „Voždovac“ na Banjici, u derbiju 14. kola Super lige Srbije.

-Na terenu smo ljuti neprijatelji, a van terena sportski prijatelji – rekao je Blagojvić na zajedničkoj konferenciji za novinare uoči utakmice. Blagojević je dodao da zna da Partizan očekuje meč protiv najkvalitetnije ekipe u Srbiji a verovatno i u regionu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, REZULTATI, Makedonija, Francuska i Danska u osmini finala

-Drago mi je što će naši mladi rukometaši imati priliku da se nađu na terenu sa Nedeljkom Jovanovićem – rekao je Blagojević.

Bivši reprezentativac Jugoslavije Nedeljko Jovanović koji je, posle godina igranja u inostranstvu, od ove sezone u Kolubari, istakao je da će njegova ekipa sa svoje strane učiniti sve da ostane na prvom mestu tabele.

-Za mene utakmica sa Partizanom ima poseban značaj, jer ću igrati protiv kluba u kome sam ostvario zapažene rezultate pre nego što sam otišao u inostranstvo. Imaću poseban motiv – rekao je Jovanović.

Trener Kolubare Vladimir Dragićević naglasio je da njegov tim ima obavezu da pokaže zašto je na prvom mestu tabele.

Povezana vest:  Marijana Tanić produžila vernost Radničkom

-Pokazaćemo koliko vredimo i naravno, očekujemo pobedu – rekao je Dragićević i dodao da u narednoj utakmici nema favorita, jer Kolubara igra u gostima.

nedeljko_jovanovic_kolubara_rukometTrener Partizana Saša Bošković ocenio je da je Kolubara jača nego prošle sezone i da je do sada pokazala svoj kvalitet.

-Mi smo, s druge strane, pokazali da umemo da igramo protiv jakih protivnika. Na nama je da pokažemo da nismo ‘lak plen’ i da učinimo sve da im se suprotstavimo – rekao je Bošković.

Povezana vest:  Marsenić: Partizanu dugujem sve

On je dodao da se crno – beli ne odriču titule u ovoj sezoni, kao i da ova utakmica u tom smislu ništa neće odlučivati.

-Ima još puno da se igra. Prvenstvo je mnogo jače i ima četiri, pet ekipa koje mogu svakog da pobede. Bodovi u narednom derbiju ni Kolubari, ni Partizanu nisu odlučujući – rekao je Bošković.

Karte koštaju 200 dinara i prodavaće se na dan utakmice.

Rukometni klub Partizan potpisao je danas višegodišnji ugovor sa firmom „Fiteks“, koja je distributer italijanske firme „Kapa“, čiju opremu nose rukometaši Partizana.