tri gracije u egiptu

TEKVONDO
Milici Mandić bronza medalja u Luksoru

Milica Mandić (+73kg) osvojila je bronzanu medalju na G2 turniru u Luxoru. Ovo je novih 7.6 poena za olimpijsku listu pred odlazak u Rio.
Milica je na startu pobedila Jordanku Vard Taman sa 14:0, dok je u polufinalu za dlaku izgubila od Nemice Lorene Brandl 3:2.
-Nisam zadovoljna konačnim ishodom iako sam osvojila bronzu I nove poene. Napravila sam greške koje su me koštale finala. Imam na čemu da radim, trudiću se da te greške ispravim što pre I da to na već sledećem turniru dokažem – ističe Milica Mandić.
Dragan Jović posle ovog turnira u Egiptu ima jasniju sliku šta će I kako će u narednom periodu da radi sa olimpijkama.

Povezana vest:  Mandić protiv Francuskinje za zlato od 23:15 sati

-Posle prve borbe gde je bila izvanredna, prosto je raznela protivnicu, očekivao sam sigurno finale. U polufinalu je krenulo dobro 3-0 za Milicu, zatim 3-1 . Napravila je jednu grešku koju je nemica iskoristila, pogodila glavu i povela 4-3. Tako se i završio meč. Dobro je da se sada greške dešavaju. Radiće na tome narednih mesec dana – ističe Jović. – Sada prekidamo sa turnirima naredne tri nedelje. Milica mora na fizikalnu terapiju zbog povrede leđa ,a Tijana na 10 dana odmora. Pauza joj je više nego potrebna sada.

Povezana vest:  DŽUDO, Japanka Macumoto najbolja do 57 kilograma. Rus Isajev prvi do 73 kilograma

Prethodnih dana srebrne medalje su osvojile I Aleksandra Radmilović (do 57kg) I Tijana Bogdanović (do 53kg).