Bokserski klub Sombor novi je šampion Srbije! Četa Stojana Kneževića, alfe i omege kluba sa severa Srbije, prvi poraz u sezoni nanela je favorizovanoj Crvenoj zvezdi u revanšu finala Superlige u Somboru, a onda grogiranog protivnika dokusurila u nikad neizvesnijoj majstorici u Smederevu – 12:10.

U meču koji je rešio pitanje šampiona Srbije pojačanje novog vladara srpskog klupskog boksa, Igor Rogić, pobedio je Aleksandra Šerifovića.

– Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak kada sam sa Somborom postao šampion Srbije u olimpijskom boksu. Hvala svim momcima iz tima, vreme je za slavlje – rekao je Rogić, novi junak kluba iz Bačke, odmah posle meča.

Povezana vest:  Ivander Holifild: Neću odustati od boksa dok ne ujedinim titule

Koliko mu je situacija dozvolila, radovao se i Stole sa svojim momcima.

– U utorak sam sahranio oca Milana, ali nisam hteo da ta moja tuga utiče na ove momke. Pogurao sam to u sebi i moji junaci su mi vratili titulom. Hvala im do neba, ali hvala i gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću koji je bio večeras ovde s nama i bez čije pomoći u ime grada ne bismo ostvarili ovaj istorijski uspeh – izjavio je Knežević.

Povezana vest:  Profi kamp Bali Balkan boksing uz Miljana Rovčanina

Medalje i šampionski pehar pobedničkom timu, čija je vedeta bio i Veljko Ražnatović koji večeras nažalost nije mogao da nastupi zbog povrede ruke, podelili su direktor Superlige Marjan Cvetković i Teodora Ostojić ispred Bokserskog saveza Srbije.

Inače, bokserska liga Srbije ove godine održana je na vrhunskom nivou, a pomoć BSS u organizaciji pružili su država Srbija i kompanija MTS. Svi mečevi bili su prenošeni direktno na TV Arena sport.

Povezana vest:  Aleksandar Drenovak: Jedva čekam početak OI

 

Crvena zvezda – Sombor       10:12

JUNIORI

Luka Ranković – Severdžan Gaši   2:0

Vladimir Beriša – Vladica Mišković       2:0

SENIORI

Saša Ivanović – Omer Ametović    0:2

Kristijan Jovanović – Rade Joksimović   2:0

Momčilo Janjić – Semiz Aličić      0:2

Nenad Jovanović – Nazif Sejdi       2:0

Džejlan Toskić – Antonio Biset      0:2

Sandro Poletan – Vladimir Gubaš  2:0

Aleksandar Šerifović – Igor Rogić 0:2

Aleksa Marković – Mađi Jababu    0:2

Kosta Božović – Vladan Babić       0:2

PHOTO: BSS