Karate

U IZMIRU ZAVRŠENI EVROPSKO PRVENSTVO I EVROPSKI KUP

Dva srebra dama za kraj

 

IZMIR_treci_danU Izmiru su završeni Evropsko prvenstvo za kadete i juniore i Evropski kup za mlađe seniore do 21 godine. I poslednjeg takmičarskog dana u ovom turskom gradu, reprezentativci Srbije su imali uspeha.

Čast srpskog karate sporta odbranile su dve dame, Sanja Cvrkota (60kg) i Aleksandra Mijić (+60kg) koje su osvojile srebrna odličja.

SANJA CVRKOTA (-60kg)

Vicešampionka sveta iz Maroka u 1. kolu je bila slobodna, a potom je zabeležila pobede protiv takmičarke iz Azerbejdžana (6:0) i Engleske (2:1). U polufinalu rezultatom 1:0 pobedila je Finkinju. U finalu se sastala sa takmičarkom iz Slovačke koja je slavila 7:1. Sanja je osvojila srebro.

ALEKSANDRA MIJIĆ (+60kg)

U 1. kolu je bila slobodna, a onda redom pobeđivala Engleskinju (3:1), Makedonku (1:0). U polufinalu tek posle produžetaka (0:0 i 2:0) uspela je da izbori finale u kome se sastala sa Turkinjom. Konačan rezultat bio je 4:0 u korist domaće takmičarke. Aleksandra je osvojila srebro.

Povezana vest:  Srpski bokser Veljko Ražnatović ponovo na pripremama u Rusiji

– Zadovoljan sam kako su radile devojke. Dale su sve od sebe, i ostvarile dobar rezultat. Uvek ostaje žal što medalja nije bila sjajnija, ali je za nas važno da smo zadržali kontinuitet osvajanja medalja na najznačajnijim svetskim takmičenjima – bio je komentar selektora Miodraga Zečevića.

VLADIMIR MITIĆ (+78kg)

U 1. kolu je bio slobododan, a potom su usledile pobede protiv Belgijanca 4:1, i Hrvata minimalnim rezultatom 1:0. U polufinalnom meču protiv Crnogorca posle regularnog dela (2:2) i produžetaka (0:0) poražen je 3:1 sudijskim izjašnjavanjem. U borbi za bronzanu medalju izgubio je od takmičara iz Belorusije 6:0. Na kraju je bio peti.

Povezana vest:  Umro Muhamed Ali

ŽELJKO KRSTIN (-68kg)

U prvom meču posle produžetaka (9:9 i 2:0) pobedio je Škota. U 2. kolu izgubio je od Nemca 5:3. Takmičar iz Nemačke se plasirao u finale, i Krstin se našao u repesažu. Regularni deo meča završen je 0:0, isti rezultat je bio i u produžetku, a sudijskim izjašnjavanjem 4:0 slavio je Rus. Krstin je na kraju bio 7.

NIKOLA JOVANOVIĆ (-78kg)

Zlatni sa Svetskog kupa u Maroku u Izmiru je izgubio već u 1. kolu. Rus je u produžetku slavio 3:1, regularni deo je završen 0:0. Plasmanom u finale takmičar iz Rusije omogućio je Jovanoviću borbu za bronzu u repasažu. U prvom repasažnom meču Jovanović je savladao Engleza 6:0, ali je već u narednom posle produžetaka (4:4) izgubio 1:0 od takmičara iz Azerbejdžana. Takmičenje je završio na 7. mestu.

Povezana vest:  DŽUDO, Bronza za Ljiljanu Savanović

MUŠKI KATA TIM (Relja Mijanović, Stefan Šemlal, Živojin Nikolić)

U 1. kolu pobedili su kata tim iz Engleske rezultatom 3:2, a onda su poraženi od Rusa, minimalnom razlikom 3:2. Plasirali su se na 7. mesto.

JELENA MILIVOJČEVIĆ (-53kg)

U 1. kolu bila je slobodna, zatim je poražena od takmičarke iz Bosne i Hercegovine. U regularnom delu meča i u produžecima rezultat je bio 0:0, da bi nakon sudijskog izjašnjavanja blaga prednost bila data takmičarki iz BIH (2:2)

ŽENSKI KATA TIM (Valentina Sekulić, Ivana Romanov, Katarina Đorđević)

Zaustavljene su već na startu. U 1. kolu poražene su od kata tima iz Engleske 5:0.