Karate

Adrijana na krovu planete

SVETSKO PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIORE

 

adrijana_vicevac_u_finalu

ZLATNA DAMA SRBIJE: Adrijana Vićovac

Drugi dan Svetskog prvenstva za kadete i juniore u Agadiru je doneo radost srpskoj ekspediciji. Kadetkinja Adrijana Vićovac (do 54kg) i juniorka Sanja Cvrkota (do 59kg) osvojile su odličja za Srbiju. Adrijana je osvojila zlatnu, a Sanja srebrnu medalju.

U kategoriji do 54kg Adrijana Vićovac je za rivalku imala Belgijanku Joris koju je pobedila 8:0. Usledili su trijumfi u duelima protiv Japanke Yamada (4:2), Argentinke Novak (5:0), Venecuelanke Campos 8:0. U finalu je odmerila snage protiv Norvežanke Haavaldsen, pobedila 2:1 i osvojila zlatnu medalju za Srbiju.

Juniorka Sanja Cvrkota (do 59kg) u 1. kolu za protivnicu je imala Venecuelanku Espin i zabeležila je pobedu 4:1. Velšanka Scott je savladana 4:0, dok je Angkat iz Indija pobeđena sudijskim preglasavanjem. Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0. U četvrtfinalu Cvrkota je odmerila snage sa Desjardinas iz Kanade i slavila 1:0. U polufinalu bila je bolja od Francuskinje Ignace 3:1. Rivalka u finalu bila joj je Belgijanka Pradelli. Posle velike borbe pobednicu je odlučila nijanasa. Pradelli je slavila 3:2, a Cvrkoti je pripala srebrna medalja.

Povezana vest:  DŽUDO, Keljmendi osvojila zlatnu medalju u Parizu

– Devojke su odlično radile. Dug put je bio do finala i meča za zlato. Adrijana je imala pet, a Sanja šest borbi. Bile su iscrpljene, ali su dale sve od sebe. Posle zlata Nikole Jovanovića sa ove dve medalje devojaka Srbija je zadržala visoke pozicije u svetskom karateu – prokomentarisao je Miodrag Zečević, selektor devojaka.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović zlatna u Fuđžairi

Bugrin Serbest je bio prvi protivnik Dejana Zirojevića (do 57kg), a naš reprezentativac je slavio 5:1. U narednom kolu „pao“ je Brazilac Jinguji Kai 4:1, a potom i Slovak Lieskovsky 4:2. U četvrtfinalu protivnik mu je bio Egipćanin Radwan koji je slavio 6:0, ali je povukao Zirojevića u repesaž. U repesažu protivnik mu je bio reprezentativac Mađarske Szegedi koji je slavio 5:0.

Predstavnik Srbije u katama Stefan Šemlal odradio je tri meča, zabeležio dve pobede i jedan poraz. Bio je bolji od Crnogorca Vujisića 4:1 i Indijca Sena 5:0, da bi u 3. kolu tesnim rezultatom 3:2 izgubio od Koreanca Parka. Katarina Piperin, debitantkinja na SP, je poražena već u 1. kolu. Pogrešila je u izvođenju kate i Francuskinja Hugues je slavila 5:0.

Povezana vest:  TEKVONDO, Novi nastup takmičara Tekvondo kluba "Beograd"

Tatjana Vulinović (do 47kg) u 1. kolu odmerila je snage protiv Caliskan iz Turske i izgubila 1:0. Turkinja je, međutim, povukla u repesaž u kome joj je u prvom meču rivalka bila Slovakinja Zavatzka koju je pobedila 5:0. U narednom meču odmerila je snage sa reprezentativkom Egipta Rashed. Regularni deo i produžetak su završeni 0:0, a sudijskim preglasavanjem pobedila je Egipćanka.

Nebojša Spaskovski (do 52kg) u 1. kolu je odmerio snage sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine Zovkom koji je slavio 2:1.

Rival juniora Ivana Grujičića (+76kg) na startu Šampionata bio je Belgijanac Vanwaesberghe koji je pobedio 6:4.