tekvondo_trofej_2012

TEKVONDO

TROFEJ BEOGRADA

Na Banjici praznik tekvondoa

 

Subotu 19. maja u Sali SC Voždovac na Banjici održan je 13. Trofej Beograda u tekvondou. Aktivno učešće na takmičenju uzelo je 562 takmičara,67 ekipa iz 14 Evropskih zemalja. Pored srpskih takmičara nastupili su tekvondisti iz: Grčke, Italije, Francuske, Belgije, Turske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, FYROM-Makedonije, Bosne i Hercegovine, Iraka i Reprezentacija Republike Srpske.

Takmičenje je održano na sedam takmičarskih borilišta uz učešće 36 sudija od kojih je 15 bilo iz inostranstva a 10 sudija su licencirane Internacionalne sudije Svetske tekvondo federacije, koje je predvodio Davor Borodenko predsednik sudijske organizacije Beogradskog tekvondo saveza. Da je organizacija takmičenja bila na visokom nivou pokazuje podatak da su kvalifikacione borbe počele sa minimalnim kašnjenjem od 15 minuta, odnosno takmičenje je počelo u 09.15 a poslednja borba turnira je zavrsena posle 10 sati aktivnog takmicenja u 19.15 časova.

Povezana vest:  DŽUDO, DRUGO KOLO SUPER LIGE U DŽUDOU, Crvena Zvezda lider

Za vreme održavanja ceremonije svečanog otvaranja takmičenja pred postrojenim učesnicima turnira intonirana je Himna Srbije. Prvenstvo je otvorio Predsednik Beogradskog Tekvondo saveza Šejn Maglić koji je ispred saveza uručio skromnu novčanu nagradu Milici Mandić, Beogradskoj tekvondistkinji koja je izborila pravo za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu kao i poklon plaketu saveza Damiru Fejziću takođe plasiranom takmičaru za London.

Istom prilikom od strane tehničkog organizatora takmičenja Ljubiše Rakića uručene su plakete u ime zahvalnosti za višegodišnju saradnju i prijateljstvo predstavnicima ekipa učesnika iz Crne Gore, Turske, Grčke, Republike Srpske, Makedonije, Italije, Rumunije, predsednicima sudijskih organizacija tekvondo saveza BIH, Bugarske i Srbije koji su uzeli aktivno učešće u sprovođenju turnira, kao i zvaničnicima TAS Zoranu Ćendicu(gen.sekretar) i Draganu Joviću (Sportski direktor TAS).

Povezana vest:  Počinje bokserski turnir 61.  „Beogradski pobednik”  -  danas boksuje Veljko Ražnatović  protiv Jermena

-Takmičenje je završeno sa maksimalno pozitivnim utiscima od strane gostujućih ekipa što nam predstavlja još veći podstrek za još bolju organizaciju takmičenja naredne godine. Inace maksimalna pažnja organizaciji takmičenja je i činjenica da je Beogradski tekvondo savez osnovan krajem 2001.godine tako da je ovo takmičenje takoreći i proslava desetogodišnjice postojanja i uspešnog rada saveza. Moramo izraziti svoju zahvalnost Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na pomoći u organizaciji takmičenja, Gradskoj Opštini Voždovac koja je takođe pomogla organizaciju ove međunarodne manifestacije koja je zaista okupila impozantan broj stranih učesnika kao i osoblju SC Voždovac-Banjica na maksimalnoj tehničkoj podršci i predusretljivosti – rekao je Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Jovana Petrović najbolja u Bugarskoj

Što se tiče sportskih rezultata takmičenja prve četiri najbolje plasirane ekipa su:

1.       TK. Zmaj-Ruma/Srbija

2.       TK.Sokol-Bijeljina/BIH

3.       Reprezentacija Republike Srpske

4.       TK.Ljubija-Prijedor/Republika Srpska

Za najbolje takmičare šampionata proglaseni su:

Pionirka: Dijana Tanasić-Sokol/BIH

Pionir:Nikola Lukić – TK.Azija/Srbija

Kadetkinja:Gulcin Obuz-Edirne/Turska

Kadet:Svetislav Slavev-TK.Neron/Bugarska

Juniorka:Milijana Mijatović-TK.Sokol/BIH

Junior:Apostolis Telikostoglou-TK.Orestis Vasilis/Grcka

Seniorka: Valentina Galinac-Reprezentacija Republike Srpske

Senior:Vilson Lajcaj-TK.Besa/Crna Gora