ZORAN MANOJLOVIĆ SELEKTOR BSS OGLASIO SE POSLE MEČA ŠAMPIONA

Rukavica u pravim rukama

 

manojlovic_i_milicPosle održavanja Meča šampiona, za Zlatanu rukavicu, koji je bio minulog vikenda u hali Pinki u Zemunu ovaj prestižan trofej je osvojio Branimir Stanković, nova zvezda srpskog boksa iz Šapca.

Naime, umesto tri dana takmičenja, koliko je i trebalo da traje ovaj prestižni turnir, zbog virusa gripa AN1H1 takmičenje je održano samo jedan a bilo je i problema oko uparivanja boksera. Iako je najavljivano 10 parova za ovaj prestižni srpski turnir na takmičenju je održano samo šest borbi. Par dana po završetku turnira, posle analize mečeva, oglasio se i Zoran Manojlović, selektor Bokserskog saveza Srbije. Prvi strateg BSS tražio je, pošto nema inostranih boksera da ovo bude jedna provera srpskih Orlova pred nastupajuća takmičenja u narednoj sezoni. Došlo je i do kadrovskih problema na turniru jer pojedini bokseri, koji su bili prijavljeni nisu doputovali u Beograd. Zato je Komisija koja se bavila uparivanjem morala da pravi određene kompromise.

Sve to, pet dana kasnije, objavio je Zoran Manojlović.

Povezana vest:  Hej nokautirao Čizoru!

-Osećam se malo prozvano ovih dana jer sam bio član žirija za dodelu Rukavice na Meču šampiona minulog vikenda. Naime, od starta organizacija takmičenja nije išla u pravom smeru. Umesto tri dana borbi, na ovom prestižnom turniru održan je samo jedan dan a nastupili su samo domaći bokseri. Jovanović nije dobio Rukavicu jer je boksovao sa pet kilograma lakšim bokserom – Zoranom Mitrovićem. Naime, naš najbolji bokser Zoran Mitrović nije bio u trenažnom procesu jer je imao obaveza oko supruge koja je održavala trudnoću i hvala Bogu dobio je sina. Čak je i taj meč, između Jovanovića i Mitrovića pod velikim znakom pitanja, mislim na pobedu Jovanovića a sve ostalo ide na dušu sudija. Što se Mitrovića tiče njemu svi dugujemo zahvalnost jer se i nespreman odazvao na moj poziv da učestvuje na Meču šampona – rekao je Manojlović

Prvi strateg nacionalnog tima nastavio je izlaganje.

-Kao što sam i pre Meča šampiona najavljivao želja Stručnog štaba BSS bila je da nastupe bokseri koji konkurišu za nacionalnu selekciju i da se iskristališe ko je za reprezentaciju a ko za širi spisak. Podsećam javnost da je Drenovak pobedio Jovanovića na Prvenstvu Srbije a u istim trenažnim uslovima ni Drenovak ni Jovanović ne mogu da pariraju Mitroviću. Jovanovića sam vodio na svetsko prvenstvo u Milano ne zato što je bolji od Drenovaka već zato što Drenovak nije imao potrebnu kilažu za srednju kategoriju. Na Zlatnoj rukavici bez protivnika su ostali reprezentativci Miloš Cvetković, Marko Nikolić, Branimir Stanković i Nikola Magovac. Kako su prvo upareni Keković i Pavlović koga je bokser Radničkog već  pobedio nedelju dana ranije, samo da bi se popunio program. Da bi borba bila kvalitetnija tražio sam da boksuju Keković i Cvetković a u tom trenutku bokser Mačve bio je lakši 11 kilograma i tražio sam da se sastanu Jovanović i Marko Nikolić, koga je Jovanović više puta pobeđivao. Stručni štab Radničkog nije pristao na takve parove i tražili su da boksuje nespremni Zoran Mitrović, lakši pet kilograma, sa Jovanovićem a Mitrović je bio planiran da se sretne na ringu sa Srećkom Janjićem u velter kategoriji. Jovanović je odličan borac, osvajač zlatne medalje na juniorskom evropskom prvenstvu ali pred njim su teški protivnici u Srbiji kao što su Aleksandar Drenovak i Zoran Mitrović u srednjoj i Marko Nikolić u poluteškoj kategoriji. Uparili smo Branimira Stankovića sa šest kilograma težim i iskusnim Sašom Janjićem osvajačem Zlatne rukavice i višestrukim prvakom države. Mora se znati da je Stanković bio peti na svetskom prvenstvu i da je stipendista Olimpijskog komiteta Srbije kao olimpijska nada za London 2012. Stanković je bez pogovora otišao u težu kategoriju i zasluženo pobedio Janjića i zato i osvojio Zlatnu rukavicu jer je trenutno naš najbolji bokser i nada našeg sporta za Olimpijske igre u Londonu 2012 – rekao je Manojlović.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC INT PRVAKA SVETA, Zlatičanin odbranio titulu, Sjekloća siguran

Na kraju, Manojović je naglasio, po ko zna koji put, da svi imaju mesto u nacionalnom timu ali moraju da se dokažu, kako na domaćem ringu tako i na inostranim turnirima. To se odnosi na sve bez izuzetaka i moraju da se odazivaju, svi bokseri, na pripreme kao i da boksuju u težinskim kategorijama koje im zada Stručni štab Bokserskog saveza Srbije.