PARTIZAN KREĆE U RUSIJU NA LIGU ŠAMPIONA

Kecman: Momci spremni za velika dela

 

bosko_kecmanCrno bela furija, rvači iz Humske 1 počeli su vreme da broje u satima do polaska u Novosibirsk na Ligu šampiona u grčko rimskom stilu. U Rusiji, na severu Azije okupiće se najboli klubovi ili oni koji mogu da dođu na Ligu šampiona i Kupa CELA – evropske rvačke federacije.

Srbiju će ovoga puta predstavljati RK Partizan a pored Aleksandra Maksimovića, Radomira Petkovića, Gorana Bulatovića, Vladimira Radosavljevića, Nikole Kneževića i drugih iz crno belog tabora kao pojačanje dolaze Davor Štefanek i Kristijan Fris kao i dvojica rvača iz Jermenije. Prethodnih godina Srbiju je predstavljao, uspešno Proleter iz Zrenjanina, a sada je na redu da rvačku istoriju piše Partizan. Ovo je crno belima prvi put da se nalaze u Ligi šampiona a ekipa putuje u četvrtak za Rusiju.

Od kada je došao na mesto prvog trenera RK Partizan Boško Kecman je konstantno radio na unapređenju ekipe za velika dela. Ovoga puta na redu je Liga šampiona. U srcu Sibira okupiće se najbolji timovi Starog kontinenta da bi se borili za prestižni trofej Lige šampiona.

Već dve godine za redom crno beli su najbolji u Srbiji a u svojim redovima imaju rvačke bisere.

Povezana vest:  Bugarski selektor Nazarijan poceo šrajk glađu

Sada Kecmana sa „komandom“ čeka veliki posao u Novosibirsku.

-Cilj je da uzmemo jednu od medalja u Novosibirsku pa da se oprostrim od rvačkog kluba Partizan i od rvanja uopšte. To već duže vreme razmišljam i nisam tu da neke pritiske izdržavam koji mi nisu potrebni – prve su reči Kecmana, na opšte iznenađenje izveštača Žurnala.

Prvi strateg crno belih i bivši selektor Crne Gore nastavio je u pozitivnom tonu.

-Imamo dobru ekipu i realno je da uzmemo neki trofej u Novosibirsku. Kristijan Fris, Alskendar Maksimović , Davor Štefanek i Radomir Petković su odlični, mislim da su sazreli za velika dela, pogotovo u Ligi šampiona. Ako sada ne uzmemo pehar pa kada ćemo jer ovo je odlična ekipa, mlada, perspektivna i željna dokazivanja. Pred momcima je težak zadatak u Rusiji ali siguran sam da oni sve mogu da preguraju i da dođu do željenog rezultata, kako za klub tako i za njih same i za srpsko rvanje. Momci u Partizanu vredno rade i treniraju godinama unazad, pogotovo od početka ove godine kada im je u mislima Liga šampiona i debi na međunarodnoj sceni što se klupskog takmičenja tiče. To bi bila i moja kruna karijere i posle Sibira bih se povukao iz rvačkog sporta. Momke sam dovoljno vodio kroz razna takmičenja i sada je red da se povučem. – nastavlja Kecman.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Budić izgubio, ali osvojio prve bodove za Srbiju na EP

Zašto se povlačite iz rvanja? Pa godinama ste u rvanju, najtrofejnijem srpskom sportu iz poznate rvačke porodice Kecman.

-Razloge ostavljam samo za sebe jer sam tako radio ceo život pa ću tako i završiti trenersku karijeru. Odlučio sam i tako će da bude. Naravno, momci će imati moju punu podršku, kako u Sibiru na Ligi šampiona tako i kada odem iz rvanja jer su oni moja deca –rekao je na kraju Boško Kecman.

bulatovic_goranKolos iz Srbije, nepobeđen u Prvoj rvačkoj ligi i osvajač dve medalje na minulim Mediteranskim igrama Radomir Petković spreman je za početak takmičenja.

-Taj put u Novosibirsk je istorijski i ima ogroman značaj, kako za mene tako i za klub jer ćemo, kao klub, prvi put nastupiti na tako velikom takmičnju, kao što je Liga šampiona. Na jednom estu će se okupiti najjači klubovi i tamo će se nači elita klupskog rvanja Starog kontinenta. a među njima ćemo biti i mi. To mi je posebno drago i motiv više da dam sve od sebe da bi ostvarili rezultat i tako uđemo u istoriju i ostvarimo rezultat za ponos, kako kluba tako i sportskog društva Partizan ali i sprskog rvanja, i, naravno moj lični. Tim nekim uspehom zauzeo bih mesto u istoriji kluba i to mi je izuzetna čast. To ima težinu i ovo takmičenje je kruna sezone – rekao je Radomir Petković.

Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE, Proleter brani trofej, Spartak, Novi Sad i Radnički žele titulu

Pripreme za Sibir traju od početka godina a dozira ih Boško Kecman, alfa i omega kluba.

-Sada smo trenirali u klubu. Lično sam trenirao u klubu dva puta dnevno a liga je meni i ostalima bila kao priprema i tu je bila da nas podseti da je Sibir sve bliže. Željom za Novosibirsk je preovladao i takmičarski duh u klubu i to nam je donelo pobedu protiv Proletera. Dao nam je motiv u finalu plej ofa daponovo budemo prvi. Sa pojačanjima u Sibir putujemo da ostvarimo odličan rezultat a ne da putujemo kao turisti. Direktor Rajko Baltić radio je na svim frontovima. Bije bitku da sve obezbedi, da se osećamo kao pravi tim i da, kako delujemo na strunjači da se i osećamo kao sportisti – rekao je Petković.

Za Rusiju u 14 časova

Ekspedicija Rvačkog kluba Partizan kreće put Rusije avionom oko 14 časova s aerodroma Nikola Tesla. Konferencija za medije održaće se pre toga u Klubu sportista na stadionu Partizana posle ćčega će se krenuti za Sibir.