gedza_maksaPRVENSTVO MEDITERANA

Orlovima se posrećilo

 

Počelo je prvo prvenstvo Mediterana. Takmičenje u slobodnom stilu za muškarce i devojke završeno je a danas je na programu takmičenje u grčko rimskom stilu. U gradu na Bosforu – Istanblu okupili su se rvači iz 14 zemalja.

Pored domaćina Turske koji imaju po dvojicu rvača u kategoriji i Srbije koja nastupa sa petoricom takmičara nastupaju borci iz Albanije, Alžira, Hrvatske, Egipta, Francuske, Grčke, Italije, Maroka, Crne Gore, Monaka, San Marina i Sirije.

Raspored takmičara po kategorijama: do 55 kg – 10 rvača, do 60 kg – 10, do 66 kg – 11, do 74 kg – 10,  do 84 kg – 11, do 96 kg – 9, do 120 kg – 9.

Povezana vest:  JUNIORSKO EP, SOMAKOV, Mario Štefanek izgubio na startu

Kristijan Fris (do 60 kg) je slobodan u prvom kolu a u drugom rve sa Hamedom Sajedom Abdelmonemom (Egipat). Ako njega prođe sastaće u polufinalu se sa boljim iz meča Artor Čatsatourov (Grčka) – Merade Bekali (Maroko).

Aleksandar Maksimović (do 66 kg) će u prvom kolu rvati sa Turčinom Osmanom Koseom a ako njega prođe sa boljim iz meča Nuriu Denis (Albanija) – Gievgkeni Pentorets (Grčka).

Kragujevčanin Milan Todorović će u kategoriji do 74 kilograma imati težak zadatak. U prvom kolu za protivnika, voljom žreba Todorović je dobio Mehmetalija Kučukosmana iz Turske a ako prođe domaćeg takmičara Todorović će za protivnika imati boljeg iz duela Saverio Skamaruci (Italija) – Neven Žugaj (Hrvatska). Petar Balo (do 84 kg) u prvom kolu rvaće sa Sirijcem Oudenom Nezarom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA OI U FINSKOJ, Davor Štefanek ipak rve u Finskoj

Bin Roland, mladi srpski rvač imao je „sreće“ u žrebu i prvo kolo e slobodan ali u u drugom će rvati sa boljim iz meča Musa Akca (Turska) – Georgios Koutsioumpas (Grčka). Turci u toj kategoriji imaju dvojicu predstavnika, baš kao i u kategorijama do 55, do 60, do 66 kg, do 84 i do 120 kilograma.

U najtežoj kategoriji (do 120 kg) boje Srbije braniće Miloš Spasić. Kolos iz Kragujevca na ovom takmičenju zamenio je Radomira Petkovića koji zbog obaveza na fakultetu ne učestvuje na prvenstvu Mediterana. Spasić je slobodan u prvom kolu a u drugom će rvati sa boljim iz meča Kristijan Skarči (San Marino) – Aledam Ahmad (Sirija). U toj grani žreba nalazi se i Vladimir Radosavljević i on će predstavljati Crnu Goru ali je Radosavljević rodom iz Valjeva a rve za beogradski Partizan. U koliko Valjevac pobedi Marka Koščevića iz Hrvatske a Spasić prođe prepreku u drugom kolu njih dvojica će se naći u borbi za finale.

Povezana vest:  Datunašvili šampion Evrope

Pored takmičara u Istanbulu se nalaze još trener reprezentacije Sreta Damjanović i selektor RSS Milorad Dokmanac, kao i Rajko Baltić potpredsednik RSS zadužen za međunarodni program i član komiteta Mediteranskih zemalja.

Malo je čudno da je rvačka reprezentacija, inače sport koji je najtrofejniji olimpijski na prostoru eks Jugoslavije, bez konferencije za medije i bez prethodne najave otputovala.