POČINJE RVAČKA LIGA ŠAMPIONA

U SIBIR SU DOPUTOVALA SAMO TRI TIMA I SA RUSIMA ĆE SE BORITI ZA TROFEJ LIGE ŠAMPIONA

Partizan sa Rusima u prvom meču

 

partizan_LS_rusija(1)Rvačka ekspedicija Partizana stigla je u Novosibrisk u ranim jutarnjim časovima. Na severu Azije okupila se rvačka elita na Ligi šampiona. Vremenska razlika, u odnosu na Beograd je šest časova. Strunjače će biti postavljene u Sportskom kompleksu Sever u Novosibirsku, a domaćin takmičenja je  Fondacija Kareljin. Iako je bilo najavljivano da će se u Novosivirsku pojaviti najmanje sedam ekipa ili osam, kako je planirano ovoga puta okupili su se rvači četiri kluba i to zemlje domaćina – klub Sibirjak, Partizan kao i predstavnici Turske i Ukrajine. I tako će se i rvati. U prvom meču sastaće se rvači Rusije i Partizana kao i Turske i Ukrajine, sledi rvanje po principu svako sa svakim.

Povezana vest:  Četiri medalje za slobodan stil

Rusiju će predstavljati Rvački klub Kareljin i ta ekipa je bila prvak Ruske federacije ove i prošle godine. Za „baćuške”, između ostalih nastupiće Vasilij Telpuhov, Jevgeni Popov i Aleksandar Mišin kao i Aleksandar Anušin. Njih četvorica su osvajači više olimpijskih, svetskih i evropskih odličja.

Tokom jučerašnjeg dana odrađen je sastanak članova delegacija, merenje, lekarski pregleda rvača kao i žreb za grupe. Danas takmičenje počinje od 10 časova, a svečano otvaranje je u 17 sati (vremenska razlika šest sati), dok su u nedelju borbe za treće mesto  od 11 do 12,30 a od 12.30 do 14 je borba za prvo mesto. Ostaje da se vidi kada i kako će se rvati za Kup CELA. Ranije, kada je bilo više ekipa timovi su bili deljeni u dve grupe pa su po dve najbolja tima rvala za trofej Lige šampiona a po dve poražene ekipe za Kup CELA. Sada?

Povezana vest:  GREPLING, 2. SRBIJA OPEN, Rajačić najbolji, novo zlato Klisarića

RK Partizan na ovom takmičenju predstavlja devetorica rvača i to Kristijan Fris, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Vladimir Radosavljević, Radomir Petković, Goran Bulatović, Nikola Knežević, Rustam Totov i Artur Šaginijan, pojačanja iz Rusije i Jermenije.

partizan_LS_rusija(2)Dolaskom Partizana u Novosibirsk izmerena je temperatura od –15 stepeni a snežni pokrivač dostigao je skoro pola metra, ali atmosfera među rvačima Partizana je odlična. Može se reći da se u najvećem gradu Sibira okupili istinski zaljubljenici u rvanje. Turski tim je došao sa kompletnom reprezentacijom, kao i Ukrajinci.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA OI U FINSKOJ, Davor Štefanek ipak rve u Finskoj

Partizan će nastupiti u sledećem sastavu: Kristijan Fris, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Radomir Petković, Goran Bulatović, Nikola Knećević, Vladimir Radosavljević i uz pojačanja iz inostranstva Rustam Totorov (Rusija) i Artur Šaginijn (Jermenija).